Kaunas – sportiškų vadovų miestas

Neteisūs tie, kurie sako, kad Kaunas – tik krepšinio sostinė, o kauniečių lūpose skamba vienintelis „Žalgirio“ vardas. Kaunui vadovauja ir kitoms sporto šakoms atsidavusių politikų komanda.

Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Pekarskaitė

Nov 30, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:51 AM

Bėgimu, šokiais ant stalo „su žvaigžde“ ir sveiku gyvenimo būdu garsėjantis vicemeras S.Buškevičius šią savaitę paskelbė, kad nuo šiol daugiausia dėmesio skirs šokiams ant ledo. Tuo tikslu mero pavaduotojas savo visuomenine patarėja pasirinko ledo šokėją, JAV pilietę I.Tobias.

Poroje su D.Stagniūnu čiuožianti mergina tarptautinėse varžybose norėtų atstovauti Lietuvai, todėl jau daug metų bando gauti Lietuvos pasą. Ar vicemero visuomeninės patarėjos pareigos padės amerikietei pasiekti šį tikslą?

S.Buškevičius teigia, kad konsultacijas su I.Tobias akis į akį pradės jau gruodžio pradžioje, kai sportininkė atvyks į Lietuvą. Ledo šokėja pasiryžusi patarinėti vicemerui sporto klausimais ir būdama Kaune, ir už Atlanto – žodžiu, telefonu, elektroniniais laiškais.

Kur vyks čiuožimo poroje su S.Buškevičiumi pamokos, vicemeras neatskleidžia. Tačiau žinant jaunalietuvių vado pomėgį naujiems iššūkiams, galima neabejoti, kad greitai išvysime jį ant ledo.

Sportui neabejingi ir kiti du mero A.Kupčinsko pavaduotojai. „Tvarkietis“ V.Vasilenka, pusę gyvenimo atidavęs regbiui, nesugebėjo atsiriboti nuo šios sporto šakos ir pasukęs į miesto politikos aukštumas.

Pernai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad šis Kauno vicemeras supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai savivaldybėje sprendė savo vadovaujamos asociacijos bei buvusios darbovietės – Kauno vaikų ir jaunimo regbio klubo „Ąžuolas“ – finansavimo ir kitus turtinius klausimus.

V.Vasilenka teisinosi, kad dėl menkos patirties politikoje nesusigaudė, jog ginant viešąjį interesą jam reikia gauti kažkokį leidimą. Oponentai dėl tokios meilės regbiui net kėsinosi išversti „tvarkietį“ iš posto.

Trečiasis vicemeras, inžinieriaus, viešojo administravimo bei teisės specialisto diplomus turintis V.Popovas savo biografiją taip pat yra papuošęs įrašu apie darbą sporto srityje. Kilęs ir leidęsis politikos sūpynėse socialdemokratas kurį laiką dirbo Garliavos sporto centro direktoriaus pavaduotoju ūkio reikalams ir turėjo progą iš arti pažvelgti į sporto salę. Kalbama, kad politikas mėgsta žaisti ir tenisą.

Sportui neabejingas ir A.Kupčinskas. Meras žaidžia krepšinį, futbolą, yra prisiekęs dviratininkas. Net pliaupiant lietui miesto vadovas išdrįsta į darbą atvažiuoti dviračiu. Tiesa, ne kasdien, o kai minima Tarptautinė diena be automobilio ar kokia kita išskirtinė proga. Tada jis gali būti tikras, kad šis jo pomėgis bus pastebėtas ir įvertintas rinkėjų.

Ne be mero dviratininko įsikišimo, matyt, Kauno savivaldybė šiemet paskelbė dalyvaujanti tarptautinėje iniciatyvoje „Europos dviračių iššūkis 2013“, o Rotušės aikštėje atsirado dviračių medis. Pasibaigus dviračių sezonui, vos prieš kelias savaites, kai tik retas miestietis automobilį ryžtasi iškeisti į dviratę transporto priemonę arba mašinos tiesiog neturi, oficialiai atidarytas dar vienas dviračių takas. Jis sujungė Kauno senamiestį su Jonavos gatve.

Šmaikštūs kauniečiai, stebėdami, kaip per naujo tako atidarymą A.Kupčinskas mina dviračio pedalus, paskelbė žinantys, kodėl miesto valdžia taip skatina vairuotojus persėsti ant dviračio. Esą taip galima išspręsti gatvių remonto problemą – dviračiu duobes aplenkti paprasčiau nei važiuojant automobiliu.

Kadangi vicemeras S.Buškevičius dar nežino, ar naujoji jo visuomeninė patarėja sporto klausimais I.Tobias išmano dviračių sporto ypatumus, gal ir merui vertėtų pasirūpinti dar vienu profesionaliu patarėju. Gal šioms pareigoms tiktų kas nors iš dviračių sporto pasaulio? Kad ir S.Krupeckaitė ar V.Rimšaitė.

"Laikinoji sostinė" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.