Siūloma mažinti L.Graužinienės pavaduotojų skaičių

Konservatorius Sergejus Jovaiša pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos (ES) Tarybai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-30 10:07, atnaujinta 2018-02-20 01:48

Konservatorius įregistravo Seimo statuto pataisą, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip šeši, kai šiuo metu jų yra septyni. Siūloma, kad Seimo pirmininko pavaduotojų skaičius mažėtų nuo kitų metų liepos.

„Seimo pirmininko pavaduotojų skaičius buvo padidintas dėl vienos objektyvios priežasties - Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai. Manytina, kad pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui ir su tuo susijusiu papildomu darbo krūviu, būtų tikslinga atstatyti Seimo pirmininkų pavaduotojų skaičių iki šešių“, - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

Septinta Seimo pirmininko pavaduotojo pareigybė buvo įsteigta praėjusių metų gruodį, motyvuojant padidėjusius krūviu dėl Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai. Vėliau į šias pareigas paskirtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius.

Seimo pirmininkės pavaduotojais šiuo metu dar yra: pirmasis vicepirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas, Europos reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas, jo frakcijos kolega Algirdas Sysas, „tvarkietis“ Kęstas Komskis, konservatorė Irena Degutienė, liberalas Petras Auštrevičius.

Lietuva pusmečiui pirmininkavimą ES perėmė nuo šių metų liepos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.