L.Graužinienei kilo problemų dėl naujos šluotos

Vos prieš du mėnesius į Seimo pirmininko kėdę atsisėdusi Loreta Graužinienė jau spėjo patekti į Seimo etikos sargų akiratį, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

L.Graužinienei gali tekti nepagrįstai pinigus grąžinti iš savo kišenės.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Graužinienei gali tekti nepagrįstai pinigus grąžinti iš savo kišenės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arturas Paknys

Dec 3, 2013, 7:11 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:16 AM

Etikos sargams kilo įtarimų, kad Seimo pirmininkė abejotinos vertės pirkiniams galėjo taškyti parlamentinei veiklai skirtas lėšas – savo biurui Ukmergėje L.Graužinienė iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų nupirko 500 litų kainavusias laminuotas grindis ir 100 litų kainavusią šluotą.

Kaip šluota ir laminuotos grindys susijusios su parlamentine veikla, aiškinsis klausimų dėl tokio išlaidavimo pagrįstumo klausimų turinti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Šios komisijos pirmininkas Valentinas Stundys įsitikinęs, kad Seimo pirmininkė mokesčių mokėtojų pinigus leido nepagrįstai, todėl jai pinigus gali tekti grąžinti iš savo kišenės.

L.Graužinienė kalta dėl tokio parlamentinei veiklai skirtų lėšų panaudojimo kaltės nejaučia ir, jei prireiks, žada pinigus grąžinti.

Ar Seimo vadovė įsigydama šluotą ir grindų dangą savo biurui mokesčių mokėtojų kišenes patuština pagrįstai, turės nustatyti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

L.Graužinienė tvirtino, kad Ukmergės valdžios jai suteiktos biuro patalpos neblizgėjo, buvo nepatogu prieš užsukančius žmones, todėl joms būtinai reikėjo remonto.

„Kaip Seimo narė ruošiau biurą Ukmergėje, gavau patalpas panaudai iš savivaldybės ir ten buvo labai negražios grindys. Manau, kad priimamajame ištiesus naują dangą čia užėjusiems gyventojams bus tik tik jaukiau“, - „Lietuvos ryto“ televizijai tvirtino L.Graužinienė.

Su tokiu Seimo pirmininkės požiūriu į parlamentinei veikalai skirtų lėšų panaudojimą nesutinkantis Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas priminė, kad pagal Seime galiojančią tvarką, parlamentarai iš valdiškos kišenės gali išlaidauti kanceliarinėms prekėms, telekomunikacijų paslaugoms, transportui, biurų nuomai, bet ne remontui.

Todėl L.Graužinienės įsigyti daiktai, pasak V.Stundžio, patenka į neleistinų prekių sąrašą.

„Pagal Seimo Valdybos patvirtintą tvarką tu gali nuomotis biurą ir be abejo apmokėti tam tikras eksploatacines išlaidas. Galima aptarnavimo technikos nuoma, visos kanceliarinės išlaidos, bet prekių pirkimas biurui iš esmės valdybos nutarimu yra neleidžiamas. Kitaip sakant, turi nuomotis tokį biurą, kurio įrengimu pačiam nereikėtų rūpintis“, - tvirtino V.Stundys.

Jeigu Etikos ir procedūrų komisija nuspręs, kad L.Graužinienės išlaidos nepagrįstos, Seimo vadovei teks kišti ranką į savo kišenę.

„Jeigu pasakys, kad negalima šluotos nusipirkti biure, tai aš sumokėsiu iš savo atlyginimo, aš nematau jokių problemų“, - sakė L.Graužinienė.

Parlamentarai jiems parlamentinei veiklai skirtas lėšas nepagrįstai yra leidę ir anksčiau.

Praėjusią kadenciją etikos sargams dėl tūkstantinių išlaidų remontui buvo užkliuvę konservatoriai Julius Dautartas ir Jonas Šimėnas. Jie už parlamentines lėšas remontavo partijos patalpas, kuriose buvo įsirengę savo biurus.

Buvęs Seimo narys Gediminas Navaitis mokesčių mokėtojų kišenes tuštino pirkdamas brangius indus. Tai jis traktavo kaip parlamentaro veiklai būtiną prekę, tačiau etikos sargai turėjo kitokią nuomonę, todėl pinigus privertė grąžinti į biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?