Patys geriausi valstybės tarnyboje – Vyriausybės specialistai

Pirmą kartą Vidaus reikalų ministerijos (VRM) organizuotame konkurse „Valstybės tarnyboje – patys geriausi“ daugiausiai teisingų atsakymų į „proto mūšio“ klausimus pateikė ir nugalėtojų vardo nusipelnė komanda „Neskubėk būti pirmas“. Ji atstovavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-10 15:35, atnaujinta 2018-02-19 21:43

„Buvo ir lengva, ir sunku atsakyti į klausimus. Ypač į „europinius“. Konkursui ruošėmės, pasiskaitėme apie Europos Sąjungą, ar bent jau – nuėjome į Europos Sąjungos skyrių“, - sakė nugalėtojų komandos narė, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos darbuotoja Goda Aleksaitė Stabingienė. Jos teigimu, buvo ir papildomas nuolatinis stimulas – juos sparčiai vijosi ir „ant kulnų lipo“ Valstybės tarnybos departamento komanda.

Šios naujos iniciatyvos tikslas – ne tik patikrinti specialistų žinias, tačiau juos paskatinti ir toliau tobulinti savo gebėjimus bei nenustoti domėtis.

Pasak VRM atstovės Eglės Šarkauskaitės, dalyvauti buvo kviečiamos komandos, suformuotos iš valstybės ir savivaldybių institucijų, kurios savo darbuotojų kvalifikacijos kėlimui yra gavę Europos Sąjungos (ES) paramą. Todėl ir viso „protų mūšio“ tematika – susijusi su Europa, ES, Lietuvos vieta Europoje ir panašiai.

„Buvo nemažai klausimų, susijusių su struktūrinės paramos prioritetu, pagal kurį valstybės tarnautojai ir institucijos buvo finansuojamos, siekiant administracinių gebėjimų stiprinimo. Tačiau buvo ir bendrųjų klausimų apie Lietuvą ir Europos Sąjungą“, - sakė VRM atstovė.

„Protų mūšyje“ dalyvavo 24 komandos. Be daugiausiai taškų surinkusiosios apdovanoti ir išradingiausi bei originaliausi dalyviai. Iš viso „protų mūšyje“ dalyvavo apie 150 dalyvių iš įvairių valstybės institucijų.

VRM akcentuoja, kad valstybės institucijų specialistai, siekdami gerinti viešųjų paslaugų teikimo kokybę ir efektyvumą, nuolat mokosi ir kelia savo kvalifikaciją. Valstybės tarnautojų mokymai yra finansuojami Europos socialinio fondo lėšomis. 2007-2013 m. finansavimo laikotarpiu administracinių gebėjimų valstybės tarnyboje stiprinimui ir viešojo administravimo efektyvumo didinimui buvo skirta daugiau kaip 600 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.