L.Graužinienė: „Visai realu per metus MMA pakelti iki 1500 litų“

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad visai realu per metus minimalią mėnesinę algą

Seimo pirmininkei visuomeniniais pagrindais patarinės ir profsąjungų atstovas.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Seimo pirmininkei visuomeniniais pagrindais patarinės ir profsąjungų atstovas.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 11:14 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:23 PM

Tai ji sakė žurnalistams po trečiadienį įvykusio susitikimo su Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininku Artūru Černiausku.

„Su profsąjungų atstovais yra kalbėta, kad Trišalė taryba turi pradėti diskusijas dėl minimalios algos pakėlimo iki 1500 litų. Artimiausiame posėdyje, kaip informavo profsąjungos atstovai, jie šitą klausimą kels“, - teigė L.Graužinienė.

Ji nesiėmė atsakyti į klausimą, nuo kada galėtų padidėti MMA. „Trišalė taryba turi pradėti diskusijas, ir aš esu įsitikinusi, kad yra įvairių variantų, kaip, kokiais etapais, kokiomis kryptimis galima būtų judėti“, - sakė L.Graužinienė.

Pasak jos, susitikime sutarta, kad Seimo pirmininkei visuomeniniais pagrindais patarinės ir profsąjungų atstovas.

Kitų metų biudžeto projekte, kurį ketvirtadienį tvirtins Seimas, kelti minimalią algą nenumatoma.

Socialinės apsaugos ministerija turi numačiusi konkrečius šaltinius, iš kurių dar žiemą gali būti pradėta grąžinti per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas Arūnas Malinovskis BNS sakė, kad ministerijos įžvalgos Politinei tarybai bus pristatytos kitą savaitę.

„Realūs šaltiniai tam tikri yra, biudžete yra galimybių. Tačiau Vyriausybė yra koalicinė - mes nenorime sukalti tam tikrų „kuoliukų“. Kitą savaitę mūsų pasiūlymai bus pristatyti Politinei tarybai, kuri priims sprendimą“, - BNS sakė A.Malinovskis.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius atsargiau kalba apie pensijų dalies grąžinimo terminus. Antradienį po susitikimo su šalies prezidente jis žurnalistams sakė, kad Vyriausybė rengia programą, kaip kompensuoti pensijas. Ji, pasak Vyriausybės vadovo, turėtų būti patvirtinta iki liepos 1-osios. Žadama kompensacijas išmokėti iki 2016 metų.

Skaičiuojama, kad per krizę sumažintai pensijų daliai kompensuoti reikėtų ne mažiau kaip 1-1,2 mlrd. litų.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2009 metų gruodį buvo nutaręs dvejiem metams - 2010-2011-iesiems - „apkarpyti“ daugelį pensijų ir įvairių socialinių išmokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.