Palangiškiai to dar nematė: Baltija į krantą išplovė karvę

Palangos Birutės parko darbuotojai susidūrė su netikėtu rūpesčiu ir

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Dec 11, 2013, 7:06 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:08 PM

Bangų skalaujama į smėlį jau įsmegusi negyva juodmargė Mėlynosios vėliavos paplūdimyje netoli Birutės kalno buvo pastebėta dar praėjusį savaitgalį. Kol tarnybos stumdėsi, kuri iš jų karvės maitą turi išvežti iš pliažo, praėjo kelios dienos.

Galiausiai pasirūpinti gaišenos utilizavimu teko Birutės parko darbuotojams, kurie prižiūri Mėlynosios vėliavos paplūdimį.

Užvakar negyva karvė buvo išvežta į gyvūnų gaišenų utilizavimo įmonę Rietave. Tokio krovinio gabenimas parko administracijai atsiėjo apie 200 litų. Dar 111 litų parkui teks sumokėti mokesčiams.

Parko direktorius Valdas Pakusas džiaugėsi, kad nereikėjo mokėti už patį gyvūno utilizavimą, kuris kainuoja 1151 litą už toną.

Už 460 kilogramų svėrusią karvę parkui būtų tekę pakloti beveik 530 litų, tačiau kritusių naminių gyvūnų utilizavimą apmoka valstybė.

Kol Birutės parkas skaičiavo netikėtas išlaidas, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sprendė rebusą, kaip nugaišusi karvė galėjo atsidurti kurorto paplūdimyje.

„Pliaže yra tekę aptikti negyvų paukščių, ruonių. Jūra į krantą išmeta nugaišusių žuvų, bet karvę išvydome pirmą kartą“, - teigė gaišeną apžiūrėjusi vyriausioji veterinarijos gydytoja inspektorė Monika Valauskienė.

Pareigūnei nepavyko nustatyti, kam priklausė karvė, nes gyvūno žymeklis iš ausies buvo dingęs.

M.Valauskienė spėliojo, kad jūros pakrantėje besiganiusią karvę pajūryje neseniai siautusi audra galėjo nupūsti į upę ir per Kuršių marias atplukdyti į jūrą.

Kurorto komunalininkų manymu, išmetę už borto į jūrą nugaišusia karve atsikratė gyvus raguočius gabenusio laivo įgula.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.