Europietiškas švietimas: ar žinios apie masturbaciją ir prezervatyvus ištvirkins lietuvius? (balsavimas)

Daugelis lietuvių praėjusią savaitę nujautė artėjant pasaulio pabaigą. Kas čia bus – nuo gimimo vaikus mokysime ir skatinsime masturbuotis, o nuo devynerių jau aiškinsime, kaip užsimauti prezervatyvą ir lytiškai santykiauti? Rokas Žilinskas, Aleksandas Pogrebnojus ir specialistai laidoje „Nuoga tiesa“ šiandien, ketvirtadienį, 22 val., diskutuos apie tai, kaip teisingai lytiškai šviesti vaikus.

A.Pogrebnojus ir R.Žilinskas.
A.Pogrebnojus ir R.Žilinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:52 PM

Šią savaitę tauta nurimo – informacija apie pasitenkinimą liečiant savo kūną Lietuvos mokyklose nebus. Europos parlamentas, artėjant rinkimams, neišdrįso priimti skandalingosios Estrelos rezoliucijos, kurioje, be vaikų lytinio švietimo, buvo ir daugiau rekomendacijų seksualinio gyvenimo klausimais, šokiravusių nemažą dalį ne tik Lietuvos, bet ir kitų Europos šalių visuomenės.

Bet visuotinai kilusį pasipriešinimą rezoliucijai palaikė ne visi. Visuotinės isterijos sukėlėjai esą paniką skleidė net neskaitę rezoliucijos teksto, kuriame be kita ko buvo kalbama ir apie reprodukcines teises, ieškoma būdų, kaip kovoti su lytiniu smurtu prieš moteris, skatinama tolerancija seksualinėms mažumoms. O Petro Gražulio inicijuotos rezoliucijos, kuria smerkiama Estrelos rezoliucija priėmimas esą tik dar labiau pademonstruoja mūsų provincialumą.

Konservatorius Rokas Žilinskas buvo vienintelis konservatorius, nepritaręs P. Gražulio iniciatyvai. Nors pats sako vaikų turėti neplanuojąs, tačiau mano, kad seksualinis šveitimas mokyklose turi būti, nes vaikai internete randa daug ir įvairios informacijos šiomis temomis, kurią gali neteisingai interpretuoti.

„Europa nėra atlikusi jokių tyrimų ar analizės, ką toks ankstyvas lytinis švietimas pakeistų, kaip padėtų išspręsti esamas problemas. Net ir JAV, turėdamos aiškius tyrimus, privalomo seksualinio švietimo mokyklose neskuba diegti, palikdamos teisę patiems tėvams spręsti, ką ir kokiu amžiaus tarpsniu kalbėti savo vaikams. Pamirštame, kad vaikams visų pirmiausia turėtume pasakoti apie vertybes, o jei liberalumas eina pirma jų, turėsime didelių problemų“, – teigia vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys.

Neseniai tėčiu tapęs dizaineris Aleksandras Pogrebnojus net neabejojo, kad europarlamentas nepatvirtins Estrelos rezoliucijos. Jis mano, kad šios rezoliucijos autoriai net neturi vaikų, o lytinio švietimo koncepcijos turi būti kuriamos ne kiekvienoje šalyje atskirai, atsižvelgiant į tos šalies kultūrą bei tradicijas.

Laidoje dalyvausiantys seksologas Andrius Kaluginas ir ginekologas Vytautas Klimas papasakos, kokių neigiamų pasekmių sulaukiame dėl nepakankamo lytinio švietimo. Kitokia savo nuomone pasidalins tautininkas Marius Kundrotas ir Laisvos visuomenės instituto direktorė Toma Bružaitė.

„Nuoga tiesa“ su Rūta Janutiene jau šiandien, ketvirtadienį, 22 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.