Pajuodusį sniegą nuo Seimo rūmų išveš tik prieš Sausio 13-ąją

Seimo rūmų prieigos šiomis dienomis – vienos bjauriausių Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:56 PM

Savaitės pradžioje uolių kiemsargių į krūvas sustumtas sniegas prasidėjus atlydžiui pajuodo, tačiau jo iš Nepriklausomybės aikštės niekas nesirengia išvežti, nes parlamentas staiga sumanė taupyti pinigus.

Matyt, priešingu atveju, Seimo nariai nuo kitų metų neturės iš ko padidinti sau atlyginimų.

Seimo Bendrųjų reikalų departamento direktorius Anatanas Dimaitis pažadėjo, kad sniegas iš Nepriklausomybės aikštės bus išvežtas tik prieš Sausio 13-ąją. Bet tai bus tik kitais metais ir, aišku, jeigu pasnigs.

Mat vežti sniegą – nepigus malonumas. Tiesa, Seimas už šią paslaugą moka gerokai mažiau nei Vilniaus savivaldybė. Parlamentui išvežtas kubinis metras sniego kainuoja mažiau nei 10 litų, kai sostinės valdžia už tai atseikėja 19 litų.

Vienas sunkvežimis gali išvežti nuo 3 iki 15 kubinių metrų sniego. Per praėjusią žiemą sniegas buvo vežamas ne tik iš Nepriklausomybės, bet ir iš Rotušės bei Katedros aikščių, kai kurių Gedimino prospekto vietų. Tradiciškai sniegas buvo gabenamas į sąvartyną prie Gariūnų.

Tačiau komunalininkai pripažįsta, kad dabar sniego iš Vilniaus išveža labai mažai. Maždaug prieš dešimt metų po kiekvieno snygio buvo valomos visos pagrindinės gatvės ir aikštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.