Besislapstanti N.Venckienė vėl kepa įstatymus

Jungtinėse Amerikos Valstijose besislapstanti „Drąsos kelio“ lyderė Neringa Venckienė pradėjus jos apkaltos procesą vėl priminė apie save. Ji su frakcijos kolega Jonu Varkala parengė net devynis įstatymų projektus.

N.Venckienė vėl priminė apie save.<br>T. Bauro nuotr.
N.Venckienė vėl priminė apie save.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-17 11:47, atnaujinta 2018-02-19 19:13

N.Venckienė antradienį pateikė Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma Vyriausybei parengti visus teisės aktus, kad nuo kitų metų sausio vidutinė senatvės pensija šalyje būtų padidinta bent 200 litų.

Ji taip pat siūlo keisti Seimo Statutą, kad Seimo narys negalėtų gauti atlyginimo ir pinigų parlamentinei veiklai tuo metu, kai jis gydosi nuo alkoholizmo arba priklausomybės narkotikams ir nevaikšto į Seimo posėdžius. Šiuo metu, kaip įtariama, nuo alkoholizmo gydosi Seimo narys konservatorius Egidijus Vareikis.

„Drąsuoliai“ taip pat siūlo uždrausti valstybės įmonėms bei biudžetinėms įstaigoms samdyti teisininkus, tais atvejais, kai įmonės pačios turi savo teisininkus.

Partija taip pat siūlo įteisinti, kad per krizę sumažintos ir vėliau kompensuotos išankstinės pensijos, valstybinės pensijos bei sportininkų rentos būtų paveldimos.

J.Varkala portalui lrytas.lt atsisakė paaiškinti, kokiu būdu Lietuvą pasiekė N.Venckienės parengti įstatymų projektai. Anksčiau buvo teigiama, kad projektus ji siunčia elektroniniu paštu.

„Aš atsisakau pasakyti, nes N.Venckienė slapstosi nuo nusikaltėlių. Valstybė nesugeba jos apginti. Galiu kalbėti tik apie projektų turinį, o ne jų parengimo aplinkybes“, – sakė Seimo narys.  

Tai jau ne pirmas atvejis, kai N.Venckienė parengia įstatymų projektus būdama Amerikoje. Paskutinį kartą ji su kolegomis kelis įstatymų projektus Seime registravo birželio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.