Smūgis L.Graužinienei – reitingai smuko rekordiškai

Visuomenė neigiamai įvertino pirmuosius Seimo pirmininkės ir Darbo partijos lyderės Loretos Graužinienės darbo rezultatus. Strėles į prezidentę Dalią Grybauskaitę laidžiusi Seimo vadovė nukraujavo rekordiškai. Jos reitingai per pastarąjį mėnesį smuko 11 proc. punktų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 8:15 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:55 PM

L.Graužinienę šiuo metu teigiamai vertina vos 23 proc. šalies gyventojų (buvo 34 proc.), rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų“ atliktos šalies gyventojų apklausos rezultatai. Populiariausių visuomenės veikėjų lentelėje L.Graužinienė nusmuko iš 12 į 19 vietą ir įsitaisė šalia Vytauto Landsbergio.

Populiariausia politike ir toliau išlieka Dalia Grybauskaitė, kurią teigiamai vertina 69 proc. apklaustųjų. 

Pati L.Graužinienė, paklausta, kodėl jos reitingai taip skaudžiai smuko, įžvelgė konkurentų sąmokslą. Kritikos strėlės vėl lekia link Prezidentūros. Esą ši institucija galėjo dalyvauti ją kompromituojant vizito į Ukrainą metu.

„Pasižiūrėkime, kas paskelbė tą pirmąją žinią, kad Seimo pirmininkė su delegacija išvyko desuderinto vizito į Ukrainą. Ta žinia išėjo iš Užsienio reikalų ministerijos, kuri glaudžiai vykdo už užsienio politiką atsakingo vadovo politiką. Aš galvoju, kad tai yra savotiška keršto forma“, - interviu dienraščiui „Respublika“ teigė Seimo vadovė.

Pagal Konstituciją už šalies užsienio politiką atsakingas vadovas yra D.Grybauskaitė.

L.Graužinienė taip pat pareiškė už ką jai esą yra keršijama.

„Kerštas už nuomonės turėjimą ir viešą jos pasakymą. Politikoje visada yra parankesni tie, kurie tyli galvą nulenkę, kad tik, neduokdiev, per daug kam nors neužkliūtų“, - kalbėjo Seimo vadovė. Ji išreiškė nusivylimą, kad nuo pirmųjų darbo dienų tapo pajuokų objektu.

„Tai vertinu kaip tikslingą ėjimą „prieš“. (…) Gaila, kad tiek jėgų eikvojama kuriant melus, tikslingai dirbant „prieš“, komentuojant pasitelkiant politologus. (…) Kai visi dirba taip tikslingai, taiko į vieną taikinį, deda dideles pastangas, vienas žmogus gali tapti ir nepajėgus atlaikyti. Tačiau aš tai vertinu kaip ėjimą prieš lygiavertį varžovą, nes prieš silpną žmogų tokios akcijos neorganizuojamos“, - „Respublikai“ aiškino L.Graužinienė.

Primename, kad prastus reitingus L.Graužinienei fiksavo ir kitos gyventojų nuomones tiriančios kompanijos. Politologų manymu, tai rodo, kad L.Graužinienės pasirinkta komunikavimo ir veiklos strategija patyrė fiasko.

Prieš porą savaičių visuomenės dėmesį sukėlė L.Graužinienės sūnaus dingimo istorija. Tuomet buvo spėliota, kad neapsikentęs patyčių prieš motiną Seimo vadovės sūnus galėjo ryžtis pakelti prieš save ranką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.