URM sureagavo: O.Gazmanovas kursto nesantaiką

Lietuvos užsienio reikalų

Per koncertą Vilniuje O.Gazmanovas atliko dainą „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per koncertą Vilniuje O.Gazmanovas atliko dainą „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 30, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:08 PM

Pranešime spaudai ministerija teigė, kad „stebisi“ dėl koncerte nuskambėjusio kūrinio, ir pabrėžė, kad sovietinė okupacija, sudaužiusi daugybės žmonių likimus, negali būti pateisinama.

„Užsienio reikalų ministerija stebisi dėl gruodžio 29 dieną atlikėjo Olego Gazmanovo koncerte nuskambėjusio kūrinio. Juo sąmoningai kurstoma nesantaika ir rodoma nepagarba Lietuvos istorijai. Tarptautinės teisės pažeidimas, valstybių okupacija ir sulaužyti žmonių likimai negali būti pateisinami jokiais internacionalistiniais lozungais“, - teigia Lietuvos URM.

Per koncertą Vilniuje O.Gazmanovas atliko dainą „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“. Dainoje skamba žodžiai „Ukraina ir Krymas, Baltarusija, Moldova - tai mano šalis! Sachalinas, Kamčatka, Uralo kalnai - tai mano šalis! Krasnodaro kraštas, Sibiras ir Pavolgys, Kazachstanas, Kaukazas, ir Pabaltijys... Aš gimiau Sovietų sąjungoj, padarytas aš SSSR!“.

Ši daina gruodžio mėnesį skambėjo ir Kremliaus Didžiuosiuose rūmuose, minint Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmetį. Tokį elgesį pasmerkė Lietuvos ir Latvijos pareigūnai.

Sovietų sąjungai 1940 metais okupavus Lietuvą, okupantai nužudė tūkstančius žmonių žmonių, 1941-ųjų metų birželį daugiau nei 17 tūkst. gyventojų ištremti iš šalies.

Antrosios sovietinės okupacijos metu, valdant diktatoriui Josifui Stalinui, iki 1952 metų į lagerius ir tremtį buvo išvežta 275 tūkst., gyvybės taip pat neteko daugiau nei 20 tūkst. prieš sovietų okupaciją kovojusių Lietuvos partizanų ir jų rėmėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.