Tėvai pašiurpo: Vilniaus darželių maistas yra pavojingas vaikams

Kuo darželiuose maitinami vaikai? Ar paprasta pieniška grikių košė ar dešrelės gali tapti vaiko negalavimų priežastimi? Paaiškėjo, kad Vilniaus darželių maistas yra nesaugus vaikams. Pasiaiškinti, ką valgo mažieji vilniečiai, nusprendė Lietuvos tėvų forumas (LTF). Tyrimo rezultatai pašiurpino. LTF susirūpinus dėl vaikų maitinimo kokybės Vilniaus miesto darželiuose, jų nuogąstavimus patvirtino ir akredituota laboratorija – vaikų maistas darželiuose yra nesaugus.

Vaikams duodame maiste rasta sveikatai pavojingų medžiagų.<br>T.Bauro nuotr.
Vaikams duodame maiste rasta sveikatai pavojingų medžiagų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:59 PM

Tyrimo rezultatus LTF pristatys antradienį rengiamoje spaudos konferencijoje. Spaudos konferencijos metu žadama, jog bus galima paragauti, kuo maitinami vilniečių vaikai.

Teigiama, kad patikrinus vaikų maistą darželiuose buvo rasta sveikatai kenksmingų medžiagų. Buvo patikrinti tie maisto produktai, kurie vaikams duodami kiekvieną dieną – pienas, varškė, dešrelės, razinos ir panašiai.

Kadangi LKF tyrimą darė savo lėšomis, buvo patikrintas tik vienas Vilniaus vaikų darželis. Jis buvo atrinktas atsitiktiniu būdu.

Tačiau iš vieno darželio rezultatų galima spręsti apie likusius. Mat visiems Vilniaus vaikų darželiams maisto produktus tiekia viena įmonė. Vadinasi, jeigu pažeidimai aptikti viename darželyje, lygiai tokie patys bus rasti ir kituose miesto darželiuose.

Be to, pažeidimų nebuvo rasta viename konkrečiame maisto produkte – kenksmingų medžiagų buvo aptikta įvairiuose maisto produktuose.

Tėvų forumas spėja, kad galima įtarti tiekėjų nesąžiningumą Vilniaus vaikų darželiams tiekiant pačius pigiausius produktus.

Apsinuodijus nesaugiais maisto produktais, galimas ilgalaikis arba trumpalaikis poveikis. Pavyzdžiui, apsinuodijus vaikus gali pykinti, suvalgę maisto produktų, turinčių kenksmingų medžiagų, jie gali tapti hiperaktyvūs ir namuose būti suirzę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.