A.Paulauskas pasibalnojo ir R.Pakso „arkliuką“

Darbo partijos kandidato į prezidentus Artūro Paulausko rinkimų šūkis suneramino konkuruojančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovus. Manoma, kad teisingumą į Lietuvą grąžinti žadantis A.Paulauskas tokiu būdu bando persivilioti R.Pakso rėmėjus.

A.Paulausko rinkimų šūkis primena R.Pakso partijos pavadinimą.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Paulausko rinkimų šūkis primena R.Pakso partijos pavadinimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 6, 2014, 6:49 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:12 PM

Politikos ekspertams ir Darbo partijos konkurentams rėžia akį A.Paulausko rinkiminis šūkis „Už teisingumą ir stiprią valstybę“. Žodį „teisingumą“ A.Paulausko komanda parašė didžiosiomis raidėmis, todėl šis šūkis iškart primena konkuruojančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ pavadinimą.

Vilniaus universiteto dėstytojas politologas Mažvydas Jastramskis sako, kad tokiu žingsniu Darbo partija gali bandyti nusigriebti dalį „Tvarkos ir teisingumo“ rėmėjų balsų.

„Jie, matyt, naudojasi ta neaiškia situacija dėl Rolando Pakso“, - spėjo politologas. Jei Vyriausioji rinkimų komisija neleis R.Paksui dalyvauti šiuose rinkimuose, „darbiečiai“ tikisi perimti „Tvarkos ir teisngumo“ pirmininko šalininkų balsus.

M.Jastramskis pabrėžia, kad pagrindo naudoti tokį triuką yra, nes Darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“ rinkėjas panašus. Tiesa, „tvarkiečius“ labiau remia dešiniųjų, radikalesnių pažiūrų rinkėjas, o „darbiečius“ - kairesnių pažiūrų žmonės. Tiesa, abi šios grupės yra nusivylusios valdžia, su nostalgija prisimena sovietinius laikus, remia stipraus lyderio kultą. Tai yra pagrindinis jų panašumas.

Politologai jau seniai pastebėjo, kad kylant vienos partijos reitingams, kitos populiarmas krenta. Šios dvi partijos surenka taip vadinamus protesto balsus.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas komentuoti A.Paulausko šūkio nenori. Kur kas kalbesnis buvo šios partijos rinkimų štabo vadovas Seimo narys Kęstas Komskis.

„Kadangi šūkis toks, galima manyti, kad yra bandymas vilioti mūsų rinkėją. Juo labiau, kad Darbo partijos ir mūsų rinkėjas yra persipynęs. Reikia pripažinti, kad šįkart mūsų reitingai yra geresni nei Darbo partijos ir jie mėgina per šį šūkį tą dalyką susieti“, - kalbėjo K.Komskis.

Jis mano, kad Lietuvos politikoje dar trūksta etikos: „Faktas yra nemalonus, kad tai yra padaryta, bet mūsų reikalas yra irgi ką nors sugalvoti“.

A.Paulausko rinkimų štabo vadovas Seimo narys Viktoras Fiodorovas tikina, kad Darbo partija nebando savintis „tvarkiečių“ rinkėjų.

„Šis šūkis geriausiai atitinka mūsų kandidato rinkimų programą. Mes tikimės, kad A.Paulauskas pritrauks įvairių partijų rėmėjų balsų“, - „Lietuvos rytui“ sakė V.Fiodorovas.

„Tvarkiečiai“ R.Paksą savo kandidatu į prezidentus žada iškelti vasario 15 dieną, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija greičiausiai jo neregistruos rinkimų kampanijos dalyviu, nes Seimas sausį nepakeitė Konstitucijos ir neleido rinkimuose dalyvauti už priesaikos sulaužymą iš posto pašalintiems politikams.

Rinkimų kampanijos dalyvių registracija baigsis vasario 20 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.