Kojotas Putinas ir voveraitė Adomėnas

Iškilus Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos veikėjas Mantas Adomėnas nusprendė išravėti dešiniau jo esantį šabakštyną. Straipsnyje „Putinas „naudingų idiotų“ ieško dešinėje“ jis pirštu parodė, ką Europoje verbuoja Vladimiras Putinas, kadrinis sovietų saugumo karininkas (buvusių saugumiečių nebūna).

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Brazauskas

Feb 6, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:09 PM

Citatos iš M.Adomėno straipsnio:

„Maskva savo pretenzijas į „minkštąją galią“ taikosi skleisti būtent per dešinės vertybes, dešiniąją retoriką, apeliuodama į dešinės politines jėgas ar viešuosius autoritetus. Putino parankiniai Kremliuje iškilmingai priiminėja ir pozuoja nuotraukoms nebe su prancūzų komunistais, bet su Marine Le Pen. Putino partija „Vieningoji Rusija“ Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje priklauso būtent konservatorių – Europos demokratų – grupei, į kurią atsivedė ir savo vasalinę Ukrainos Regionų partiją.

(...) Putinas kartu su Šventuoju Tėvu bučiuoja ikonas, prieš jas meldžiasi ir Popiežiui prisistato kaip vienintelis tarp šiandieninių valstybių galvų krikščionybės gynėjas bei krikščioniškųjų bendruomenių globėjas Artimuosiuose Rytuose.

(...) Putinas apskritai yra tapęs Europos kraštutinės dešinės herojumi; „Aš su Putinu!“, skelbia Italijos Nacionalinio fronto plakatas – ši partija pritaria antigėjiškiems Rusijos įstatymams ir sveikina Rusijos vaidmenį sutrukdant ES/JAV intervenciją Sirijoje.

(...) Dar daugiau – kraštutinės dešiniosios jėgos siekia silpninti bei demontuoti Europos Sąjungą, o neretai ir transatlantinio saugumo struktūras net ir tais atvejais, kai jos aktyviai neieško alternatyvų ES ir NATO (o artimiausia tokia alternatyva, be abejo, yra eurazijinis integracijos projektas).“

Taigi V.Putinas manipuliuoja kraštutinės dešinės jėgomis, kurios skaldo Europą. O kas manipuliuoja V.Putinu?

Antai Amerikos viešųjų ryšių bendrovė „Ketchum“ nuo 2006-jų atlieka Kremliaus spaudos tarnybos strateginio skyriaus funkcijas. Taip teigia buvęs kompanijos darbuotojas Angus Roxburgh savo knygoje „The Strongman“. Pasak jo, „Ketchum“ darbuotojai rašė kalbas V.Putinui ir Rusijos ministrams, patarė Dmitrijui Medvedevui dėl tinklaraščio.

O dešinės pakraipos Amerikos žurnalas „The Nation“ teigia, kad būtent Amerikos dešinieji respublikonai per savo globotinius Rusijos stačiatikių bažnyčioje įkvėpė dabartinius Rusijos įstatymus, nukreiptus prieš vadinamąją gėjų propagandą.

Kalbama apie respublikonus, susijusius su milijardieriais broliais Kochais ir jų finansuojamu The Teaparty sąjūdžiu, vadinamąja Arbatėlė.

Mat kaip įdomu – V.Putino idėjiniai vedliai yra Amerikos radikalai, kurie myli Europos Sąjungą, kaip kad kojotai mėgsta voveraites.

„Laisvoji banga“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?