Lietuvos konservatoriai remia V.Dombrovskį

Tėvynės sąjungos - Lietuvos

Dėl paramos V.Dombrovskiui apsisprendė Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas.<br>Nuotrauka iš archyvo
Dėl paramos V.Dombrovskiui apsisprendė Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas.<br>Nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 11:52 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:24 AM

Centro dešiniuosius vienijanti Europos liaudies partija savo kandidatą vadovauti Europos Sąjungos (ES) vykdomajai institucijai išrinks per kongresą Dubline kovo mėnesį. 

Dėl paramos V.Dombrovskiui apsisprendė Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas, įvertinęs jo indėlį suvaldant ekonomikos krizę, teigiama partijos pranešime spaudai. 

Lietuvos konservatorių lyderis, buvęs premjeras Andrius Kubilius teigė, kad V.Dombrovskio išrinkimas Europos Komisijos pirmininku būtų įvertinimas ir pripažinimas visų trijų Baltijos valstybių indėlio per ekonominę krizę ir ryžtingų tuo metu priimtų sprendimų. 

„Kartu su estų kolegomis išreiškėme paramą V.Dombrovskiui, nes gerai jį pažįstame ir vertiname jo reikšmingą indėlį Latvijoje suvaldant ekonominę situaciją sunkmečiu“, - pranešime spaudai teigė A.Kubilius. 

V.Dombrovskis apie atsistatydinimą iš pareigų paskelbė praeitų metų pabaigoje po dešimtis žmonių pražudžiusios „Maxima“ prekybos centro griūties Rygoje. 

Po Lisabonos sutarties Europos Parlamentui gavus svarbesnį vaidmenį tvirtinant ES institucijų vadovus, Europos politinės partijos nusprendė iš anksto kelti savo kandidatus pakeisti 10 metų Europos Komisijai vadovaujantį portugalą Jose Manuelį Barroso. 

Socialistai, vienijantys Europos kairiuosius, tarp jų - Lietuvos socialdemokratų partija, yra patvirtinę Europos Parlamento pirmininko Martino Schulzo kandidatūrą. Europos liberalai, tarp jų ir Darbo partija, į Europos Komisijos vadovus siūlo buvusį Belgijos premjerą Guy Verhofstadtą. 

Tarp kitų Europos liaudies partijos kandidatų daugiausia minimi buvęs Liuksemburgo premjeras Jeanas Claudas Junckeris, Europos Sąjungos vidaus rinkos komisaras prancūzas Michelis Barnier, Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas, Airijos premjeras Enda Kenny ir Suomijos premjeras Jyrki Katainenas. 

Briuselio žiniasklaidoje minima ir Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės kandidatūra, tačiau jos galimybes apsunkina Lietuvos prezidento rinkimų laikas, sutampantis su derybomis dėl aukščiausių postų Europoje. 

Partijų sprendimai kelti kandidatus nebus lemiami. Jau po Europos Parlamento ir Lietuvos prezidento rinkimų vasarą vyks galutinės derybos, kuriose valstybės derėsis dėl daugelio postų: Europos Komisijos, Europos Vadovų Tarybos ir Europos Parlamento pirmininkų, ES užsienio politikos vadovo ir NATO generalinio sekretoriaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.