Ministerija ragina partijas teikti savo narių sąrašus

Teisingumo ministerija kviečia politines partijas teikti savo narių sąrašus.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:56 AM

Jei partija sąrašo nepateikia iki kovo 1 dienos ar pagal pateiktą sąrašą bus nustatyta, kad jame yra mažiau nei 1 tūkst. narių, ji negali dalyvauti šių metų pavasarį vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose bei pretenduoti į iš valstybės biudžeto skiriamus asignavimus, teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Kol kas savo narių sąrašus ministerijai pateikė septynios partijos.

Ministerija primena, kad vadovaujantis Politinių partijų įstatymu visos politinės partijos kiekvienais metais iki kovo 1-osios ir iki spalio 1-osios privalo pateikti savo partijos narių sąrašus. Politinių partijų narių sąrašai teikiami ir tikrinami elektroniniu būdu per Politinių partijų narių sąrašų informacinę sistemą.

Politinių partijų įstatymas numato, kad partijoje kol kas, t.y. iki 2015 metų pabaigos, turi būti ne mažiau kaip 1 tūkst. narių. Nuo 2015 metų gruodžio 14 dienos partijos privalės turėti ne mažiau kaip 2 tūkst. narių.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 43 partijos, keturioms iš jų yra pradėta likvidavimo procedūra, jų bendras narių skaičius siekia beveik 114 tūkstančių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.