Bušido čempionas nesiverš į Europos Parlamentą

Pasaulio bušido čempionas Kęstutis Smirnovas nutarė nedalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Liberalcentristų sąraše įrašytas Šakių rajono politikas artėjant rinkimams netikėtai paliko partiją.

K.Smirnovas žada daugiau laiko skirti sportui.<br>T. Bauro nuotr.
K.Smirnovas žada daugiau laiko skirti sportui.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 17, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:10 AM

Po Seimo rinkimų didžiosios politikos užribyje atsidūrusi Liberalų ir centro sąjunga K.Smirnovui savo kandidatų į Europos Parlamentą sąraše nutarė skirti 13 vietą. Tačiau praėjusią savaitę aktyviai sportuojantis politikas pareiškė paliekąs partiją, todėl rinkimuose taip pat nedalyavus.

„Kai kurie sakė, kad partiją reikėjo palikti jau seniau – po pralaimėtų rinkimų. Pagrindinė priežastis aiški – nematau šios partijos perspektyvų“, - portalui lrytas.lt sakė K.Smirnovas. Jis žada daugiau laiko skirti ne politikai, o sportui.

Su K.Smirnovu iš Liberalų ir centro sąjungos gretų pasitraukė visi aktyvūs Šakių skyriaus nariai. Į kurią pusę jie patrauks buvęs liberalcentristas neatskleidžia. Esą kviečiančių yra nemažai.

K.Smirnovas pernai rudenį į bušido ringą sugrįžo po penkerių metų pertraukos. Vieno geriausių visų laikų Lietuvos bušido kovotojų karjerą buvo sustabdžiusi motociklo avarija. 2012 metais jis kandidatavo į Seimą, tačiau liberalcentristai juose patyrė triuškinamą pralaimėjimą.

Tai jau ne pirmas partijos praradimas. Prieš porą savaičių liberalcentristus paliko Plungės skyrius, prisijungęs prie Liberalų sąjūdžio. Dėl to iš LiCS kandidatų į Europos Parlamentą sąrašo reikėjo išbraukti plungiškį, buvusį sveikatos apsaugos viceministrą Audrių Klišonį.

Partijos sąrašą į Briuselį ves Artūras Melianas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.