Garsioji R.Cytacka spjovė į Lietuvos vėliavą

Skandalingoji energetikos viceministrė Renata Cytacka toliau mindo Lietuvos įstatymus. Ji ignoravo reikalavimą vasario 16-ąją iškelti valstybės vėliavą ant savo privataus namo Šalčininkų rajone.

R.Cytacka nepasivargino iškelti vėliavos ant savo namo.<br>Lrytas.lt montažas
R.Cytacka nepasivargino iškelti vėliavos ant savo namo.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:10 AM

Reikalavimą iškelti trispalvę per valstybinę šventę boikotavo daugelis Šalčininkų rajono Jašiūnų gyventojų, pranešė LNK žinios.

Žurnalistai nutarė pasidomėti, ar viceministrė, kuri pažeisdama įstatymus ant savo namo iškabino lenkišką gatvės pavadinimo lentelę, nepažeidė kitų įstatymų. Taip ir buvo – trispalvė ant R.Cytackos namo vakar neplevėsavo.

„Gerbiama, žurnaliste. Šiandien yra išeiginė ir aš neprivalau jums atsakinėti į tokius klausimus. Aš šiandien kartu su šeima einu į šventę ir tikrai gerbiu mūsų valstybinę šventę“, -  sekmadienį sakė politikė.

Nekalbi viceministrė buvo ir pirmadienį. Lenkų rinkimų akcijos atstovė pareikalavo klausimą apie jos asmeninius reikalus siųsti kitiems ministerijoms darbuotojams.

Tiesa, vakar ant jos namo jau buvo lietuviška gatvės pavadinimo iškaba, kuri buvo dingusi vasario pradžioje. Po skandalo dėl neteisėtai iškabintų lenkiškų gatvių lentelių, nuo R.Cytackos namo lietuviška lentelė buvo nuimta, o lenkiška palikta.

Pranešama, kad Lietuvos vėliavos vakar neiškėlė daugelis miestelio gyventojų. Jie teisinosi įvairiai: vieni neturi vėliavos, kiti neturi galimybės jos pakabinti arba jiems vėliavos nereikia, kiti aiškino esantys lenkai, todėl vėliavos ir nekeliantys.

„Iš kur man paimti vėliavą, jei ši valstybė man nedavė. Jei valstybės šventė, tai tegu ši valstybė ir duoda“, - kalbėjo prie bažnyčios sutikta lenkė.

Šalčininkų policija už įstatymo nesilaikymą pernai nubaudė vos kelis gyventojus. Už vėliavos neiškėlimą per valstybinę šventę pirmą kartą skiriama 10-30 litų bauda.

R.Cytacka išgarsėjo, kai prezidentę Dalią Grybauskaitę išvadino melage. Premjeras Algirdas Butkevičius leido suprasti, kad prieštaringos reputacijos politikė turėtų būti atleista iš Energetikos ministerijos, tačiau Lenkų rinkimų akcija bei ministras J.Neverovičius ją ir toliau saugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.