Panevėžys tvarkys autobusų stotį, senvagę ir kelis parkus

Panevėžio miesto savivaldybė

Nevėžis.<br>T.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Nevėžis.<br>T.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-18 16:20, atnaujinta 2018-02-16 04:07

Speciali darbo grupė, sudaryta iš politikų, architektų, verslo atstovų, savivaldos darbuotojų parengė preliminarią programą, kurioje numatytos problematiškiausios miesto vietos.

Šiai programai įgyvendinti tikimasi gauti 70-75 mln. litų iš būsimo Europos Sąjungos finansinio periodo.

Kaip skelbia savivaldybė, programoje numatyta rekonstruoti pagrindinį autobusų stoties pastatą ir autobusų išvykimo aikšteles, įrengti dengtus peronus keleiviams, eismo kontrolės sistemą, saugumą užtikrinančias priemones, pritaikyti teritoriją neįgaliesiems, modernizuoti informacinę sistemą, atnaujinti komunikacijas ir kt.

Šalia autobusų stoties planuojama pastatyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę.

Laisvės aikštėje norima pakeisti apšvietimo, inžinerinių tinklus, sutvarkyti želdynus, mažosios architektūros elementus. Tą patį planuojama padaryti ir senvagėje. Be to, ten žadama rekonstruoti tiltelius, fontaną, įrengti laikinas prekybos vietas, išplėsti vaikų žaidimo aikšteles, lauko treniruoklius ir kt.

Prie „Ekrano” marių planuojama sutvarkyti paplūdimį, persirengimo kabinas ir lauko tualetus, vaikų žaidimų ir tinklinio, automobilių stovėjimo, rūšiavimo atliekų konteinerių aikšteles, įrengti pantoninį lieptą, pėsčiųjų ir dviračių takus.

Pagal programą, norima sutvarkyti Nepriklausomybės aikštę ir prieigas, Jaunimo sodą, čia įrengiant net dirbtinio ledo čiuožyklą, modernizuoti Skaistakalnio bei Kultūros ir poilsio parkus, rekonstruoti Bendruomenių rūmus ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.