Išvykose – slaptos L.Graužinienės nakvynės

Vienu šūviu du zuikius bandančios nušauti Seimui ir Darbo partijai vadovaujančios Loretos Graužinienės kelionės po Lietuvą kelia klausimų, į kuriuos vengiama atsakyti, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Feb 20, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:53 AM

L.Graužinienė su svita vakar tęsė prieš porą savaičių prasidėjusias agitacines keliones prieš prezidento bei Europos Pralamento rinkimus. Į Jurbarką suplūdo ir jos vadovaujamos partijos bendražygių būrys.

Į Jurbarką politikė atvyko iš Šilutės, kur buvo apsistojusi nuo pirmadienio.

Po susitikimų šiame rajone ji negrįžo į Vilnių, nes kitą dieną išsiruošė į Pagėgius.

Todėl Šilutėje netruko pasklisti kalbos, kad Seimo pirmininkė su ją lydinčia svita nakvynei pasirinko „darbiečiui“ Sauliui Stankevičiui priklausantį viešbutį.

Spėliota, kad tai turėtų papildyti Darbo partijos Šilutės skyriui vadovaujančio verslininko kišenę, o sąskaitas už svečių nakvynę esą teks apmokėti Seimui.

Tačiau S.Stankevičius tikino, kad aukštoji viešnia nebuvo apsistojusi jo viešbutyje.

Tikino, kad moka pati

Seimo kanceliarijos atstovai vakar neigė ir tai, kad L.Graužinienės nakvynės išlaidos gali užgulti mokesčių mokėtojų pečius. Mat tokioms išlaidoms būtinas Seimo valdybos pritarimas, o ji šio klausimo net nesvarstė.

Galbūt Seimo vadovė nakvynės viešbučiuose išlaidas apmoka už parlamentinei veiklai skirtas lėšas?

Šių lėšų panaudojimą kontroliuojantys etikos sargai praėjusią kadenciją yra pateisinę panašias išlaidas.

Bet Seimo pirmininkės atstovė spaudai Dalia Valentienė tikino, kad jos viršininkė į šią sąskaitą nepretenduoja.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad už nakvynę ji susimoka iš asmeninių lėšų. Tokiu atveju nėra reikalo atskleisti, kur konkrečiai Seimo pirmininkė apsistoja“, – aiškino D.Valentienė.

Ji pridūrė, kad L.Graužinienė paprastai renkasi pigesnius poilsio namus ar viešbučius.

D.Valentienė svarstė, kad keliaujanti po šalį L.Graužinienė galėtų sugrįžti ir į Vilnių, tačiau mano, jog tai atimtų ne tik daug laiko, bet ir būtų brangiau: „Be to, tokie važinėjimai išvargintų, nes atstumai vis dėlto nemaži.“

Be apsaugos negalima

Anot Seimo pirmininkės atstovės, politikės vairuotojas ir ją lydintys Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai irgi nelieka nuskriausti: „Pasirūpinama, kad žmonės pailsėtų. Jeigu reikia, užsakomas kambarys ir jiems.“

Anksčiau L.Graužinienei jau teko aiškintis dėl to, kad už partiją ji agituoja važinėdama valdiška mašina ir lydima apsaugos.

Tačiau politikė atrėžė neturinti pasirinkimo – automobilis ir apsauga jai skirti kaip Seimo pirmininkei ir ji kitaip keliauti negalinti, nors esą su malonumu pati sėstų prie vairo.

Diena skyla į dvi dalis

Be to, L.Graužinienė tvirtino, kad agitaciniai renginiai vyksta ne visą dieną, o tik nuo 16 valandos.

Mat iki tol rengiami oficialūs susitikimai su savivaldybių vadovais, kitais asmenimis, aptariamos problemos.

Nepaisant tokių aiškinimų, nuo Mažeikių prasidėjusios Seimo pirmininkės kelionės po Lietuvą dėl jų sutapimo su agitaciniu Darbo partijos turu jau sukėlė Seimo etikos sargų ir rinkimų prievaizdų susidomėjimą.

Gėlės buvusiai kolegei

L.Graužinienė, lankydamasi provincijoje, kartais užsuka į ten vykstančius renginius.

Antai praėjusią savaitę lankydamasi Tauragėje politikė nustebino į buvusios parlamentarės Ingos Valinskienės koncertą susirinkusius žmones.

Kai po pirmos dainos į sceną netikėtai užkopė L.Graužinienė, daugelis pamanė, kad ji rėš politinę kalbą. Tačiau įteikusi gėlių puokštę buvusiai kolegei Seimo pirmininkė netrukus išėjo iš salės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų