Į Stintapūkio šventę - ne tik iš Lietuvos, bet ir Rusijos

Nors šį savaitgalį Nidoje dėl Kuršių marių lede atsiradusių pavojingų properšų nepavyko pademonstruoti senojo stintų viliojimo būdo – bumbinimo, tradicinėje žiemos palydų šventėje netrūko linksmybių.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 22, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:08 AM

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ darbuotojos teigė, kad į kurortą sugužėjo nemažai žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Rusijos. Nakvynę svečių namuose dviviečiame kambaryje buvo galima gauti už 120-150 litų, tiek pat kainavo ir buto nuoma keturių asmenų šeimai.

Kaliningradiečiai pastaruoju metu dažnai atvažiuoja į Nidą, tačiau paprastai jų kurorto grožybės nedomina – eina tiesiai į prekybos centrą Maxima“, o paskui su pilnais maišais užsuka į artimiausią kavinę.

Šįkart nemažai jų suvažiavo jau penktadienį – žmonės nusiteikė pasilinksminti visą savaitgalį. O veikti tikrai yra ką.

Galima keliauti Stintapūkio keliu po Neringos kavines ir rinktis patiekalus iš specialaus šventinio valgiaraščio.

Nors ir Kuršių marių ledas nebetvirtas, galima susipažinti, kaip kadaise į tinklus stintas viliodavo senieji kuršiai ir kiti pamario žvejai. Apie tai nidiškiai ne tik pasakojo, bet ir pademonstravo visus bumbinimo įrankius. Senosios žvejybos žinias galima papildyti ir Neringos istorijos muziejuje, pažiūrėti filmą apie tai.

Prie „Ešerinės“ atidaryta Stintapūkio gardumynų alėja. Čia galima paskanauti rūkytų ir keptų stintų, žuvienės, kitokių gardumynų.

Pasistiprinusieji būrėsi į komandas ir dalyvavo smagiose sporto rungtyse, o žuvininkų kiemelyje dainavo ir šoko su Neringos meno kolektyvais.

Sutemus linksmybės persikels į „Agilos“ centrą – čia koncertuos grupė „Nervas“.

Visi labiausiai laukia Nidos gyvenvietę vakare nušviesiančio ugnies šou. Fakyrų pasirodymas vyks Neringos savivaldybės aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.