Po infarkto grįžęs P.Gylys: „Sveikas Seimo narys turi dirbti“

Į Seimą grįžo infarktą patyręs politikas Povilas Gylys. Partijos „Drąsos kelias“ narį infarktas pakirto  daugiau nei prieš pusantro mėnesio. Visą tą laiką 65 metų vyras gydėsi ligoninėje, jėgas stiprino namuose ir reabilitacijoje. Vasario viduryje politikas grįžo į darbą parlamente.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Feb 28, 2014, 10:41 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:44 PM

Ketvirtadienį P.Gylys dalyvavo susitikime su buvusiu Lenkijos prezidentu Aleksandru Kwasniewskiu. Pasipuošęs mėgstamu violetinės spalvos kaklaraiščiu ketvirtadienį P.Gylys atrodė beveik taip pat, kaip ir anksčiau. Tik truputį sulysęs ir iš pažiūros pavargęs politiko veidas galėjo išduoti neseniai patirtą infarktą.

„Dirbu kiekvieną dieną. Buvo gydymo procesas, paskui reabilitacija. Galiu pasakyti, kad atsigavau. Kiekvieną dieną didinu tempus, bet darbo krūvis dar ne toks, koks buvo prieš ligą. Tačiau savęs nespaudžiu, klausau savo organizmo“, – portalui lrytas.lt pasakojo P.Gylys.

Medikai Seimo nariui patarė nepersitempti ir pasisaugoti. Politikas tikino, kad nuo darbų neatsiliko, jis aktyviai dalyvauja Biudžeto ir finansų bei Europos reikalų komitetų posėdžiuose. P.Gylys pripažino, kad ypač atidžiai stebėti savo sveikatą reikės tuomet, kai prasidės plenariniai posėdžiai.

„Aš iš tų žmonių, kurie negali gulėti paplūdimyje. Sveikas Seimo narys turi dirbti, todėl, pasibaigus ligos lapelio terminui, grįžau į darbą“, – sakė P.Gylys.

Iš Seimo išvežė greitoji

Politiko sveikata smarkiai sušlubavo šių metų pradžioje – sausio 10 dieną. Blogai pasijutęs politikas nuo pat ryto dirbo, o supratęs, kad silpnumas nepraeina, o tik stiprėja, nuėjo į Seimo medicinos punktą.

Ten dirbantys gydytojai politikui iškvietė greitąją medicinos pagalbą. P.Gylys tiesiai iš Seimo buvo išvežtas į Santariškių reanimaciją, ten buvo patvirtinta, kad politikas patyrė infarktą.

Sustiprėjęs politikas pripažino, kad sausio pradžioje persitempė. Sutapo ne viena aplinkybė, keletas nesėkmingų projektų – dėl to sveikata ir galėjo staiga sušlubuoti.

„Kai sutampa penki ar šeši nepasisekę veiksniai, tai turi įtakos“, – dar būdamas ligoninės kardiologijos skyriuje sakė politikas. Be to, dar gydomas ligoninėje Seimo narys netinginiavo ir slapčia nuo gydytojų derino projektus su partijos kolegomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.