Klaipėdoje uždaromas tiltas, gatvėse laukiama spūsčių

Uostamiestyje mažiausiai pusmečiui uždaroma viena svarbiausių transporto arterijų – Pilies tiltas. Naktį iš penktadienio į šeštadienį automobiliams juo jau bus draudžiama važiuoti. Tiltas, jungiantis senamiestį su šiaurine miesto dalimi, uždaromas kapitaliniam remontui. Teigiama, kad svarbiausi darbai užtruks iki metų pabaigos, tad artėjantis pusmetis taps rimtu išbandymu vairuotojams.

Tiltų gatve bus leidžiama riedėti ne tik autobusams ir dviračiams, bet ir taksi, neįgaliųjų transportui bei motociklams.<br>E.Petkutės nuotr.
Tiltų gatve bus leidžiama riedėti ne tik autobusams ir dviračiams, bet ir taksi, neįgaliųjų transportui bei motociklams.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Mar 12, 2014, 1:42 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:13 PM

Klaipėdos miesto savivaldybė patvirtino naują laikiną eismo organizavimo schemą. Valdininkai neslepia nerimo, kad užkirtus vieną pagrindinių kelių į miesto centrą gerokai padidės transporto srautai kitomis gatvėmis, o vairuotojams neišvengiamai teks gaišti laiką spūstyse.

Jau prieš keletą savaičių paskelbus, kad netrukus bus uždaromas Pilies tiltas, klaipėdiečiai buvo raginami planuoti naują maršrutą, kaip greičiau ir patogiau nuvykti iš pietinės miesto dalies į šiaurinę ir atvirkščiai.

Tiltą uždarys šeštadienį

Dauguma kasdien šia kryptimi į darbą važiuojančių žmonių rinksis Šilutės plentą ir Mokyklos gatvės tiltu pasieks šiaurinę miesto dalį. Eismo prižiūrėtojai tam jau pasiruošė – nuspręsta vietoj keturių eismo juostų laikinai pažymėti penkias. Taip tikimasi bent iš dalies sumažinti gresiančias automobilių, judančių iš pietinės miesto dalies, spūstis.

Miesto valdžia neabejoja, kad dėl pasikeitusių eismo sąlygų bus sumaišties, reikės nemažai kantrybės, tad Pilies tiltą nusprendė uždaryti ne darbo dieną, o savaitgalį. Tikimasi, kad per porą dienų gyventojai bent šiek tiek pripras prie naujos tvarkos.

Kol kas tiltas bus uždarytas tik automobiliams. Pėstieji ir dviratininkai juo galės laisvai judėti tol, kol bus pastatytas laikinasis pėsčiųjų tiltas. Kol kas neapsispręsta, ar jis bus statomas šiapus, ar anapus Pilies tilto. Teigiama, kad naujuoju tiltu klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės keliauti gegužę.

Leis važiuoti ir motociklais

Paskelbus, kad Pilies tiltas bus uždaromas remontui, pasigirdo raginimų atnaujinti eismą Biržos tiltu, kuriuo veda tiesiausias kelias į senamiestį. Tačiau savivaldybė nesirengia grąžinti kadaise galiojusios tvarkos, kuri leido nevaržomai tiltu važiuoti visiems. Pastaruosius kelerius metus juo leidžiama važiuoti tik viešajam ir specialiajam transportui.

Kol Pilies tiltas bus remontuojamas, numatoma Biržos tiltu leisti važiuoti taksi ekipažams, neįgaliųjų transportui bei motociklams. Praėjusį savaitgalį Biržos tiltas pusdieniui buvo pakeltas – specialistai aiškinosi, ar seniai neremontuotos jo konstrukcijos atlaikytų papildomas apkrovas.

„Pirminė išvada – tiltas atlaikys papildomus srautus, tačiau svarbu, kad padidėjęs judėjimas netrikdytų viešojo transporto darbo.  Aišku viena – pokyčius pajus kiekvienas miesto gyventojas, nuo vaiko iki senelio. Ketiname nuolat stebėti eismą, jeigu matysime, kad kyla problemų, eismo organizavimo schemą koreguosime“, – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas.

Rimtu išbandymu artimiausią pusmetį vadina ir miesto viešojo transporto organizatoriai. Biržos tiltas ir Tiltų gatvė, kurią pratęsia Taikos prospektas, vadinama pagrindine viešojo transporto magistrale. Šiuo maršrutu kasdien į miesto centrą ir atgal vyksta tūkstančiai žmonių. Skaičiuojama, kad vien per piko valandą ryte Tiltų gatve pervežama apie 8 tūkst. keleivių. Dar beveik tūkstantis į darbą atvyksta maršrutiniais taksi autobusais.

Tačiau leidus šia gatve važiuoti ir taksi bei motociklams, bendras transporto srautas gerokai padidės, tad baiminamasi, kad autobusai gali kiek nukrypti nuo grafiko. Vis dėlto tikimasi, kad uždarius Pilies tiltą dalis gyventojų iš nuosavų automobilių persės į autobusus, kuriais pasiekti miesto centrą bus galima patogiau ir greičiau.

Padaugės autobusų

Klaipėdiečių patogumui nuo pirmadienio pagrindinėmis miesto gatvėmis kursuos daugiau autobusų. Populiariausias 8E ekspresas iš Vingio gatvės iki Klaipėdos universitetinės ligoninės piko valandomis važiuos kas 10–15 minučių. Gyventojų pageidavimu atidaromas ir naujas ekspreso 5E maršrutas – iš Vingio gatvės Šilutės plentu bus važiuojama iki Liepojos gatvės. Iki šiol važiavę Pilies gatve, 2, 9 ir 13 maršrutų autobusai suks per Tiltų gatvę. Kryptį kiek pakeis ir 12 maršruto autobusas – nuo pirmadienio jis keleivius veš nuo autobusų stoties iki kruizinių laivų terminalo.

Pilies tilto ir jo prieigų remontas gali trukti iki trejų metų. Projekto vertė siekia 11,5 mln. litų. Už šias lėšas numatoma ne tik suremontuoti tilto konstrukcijas, bet ir sutvarkyti aplinką – privažiuojamųjų gatvių dalis, lietaus nuotekų tinklus, krantinių dalis, atramines sienutes, laiptus, apšvietimo įrangą, tilto valdymo patalpas, taip pat dalį Karlskronos aikštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.