VGTU kuria naują erdvę studentų verslo idėjoms brandinti

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) investuoja 6 milijonus litų į pirmąjį Lietuvoje Produktų dizaino, inovacijų ir kūrybinių industrijų centrą „LINK MENŲ fabriką“. Jame studentams bus suteikiamos visos galimybės praktiškai išbandyti savo idėjas bei gauti reikiamas konsultacijas kuriant verslą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:16 PM

Kūrybinių industrijų inovacijų kompetencijų centru tapsiantis „LINK MENŲ fabrikas“ studentams padės ne tik generuojant, vystant ir tobulinant verslo idėjas, bet ir suteiks demonstracines erdves jų mokslinei, techninei, meninei ar komunikacinei kūrybai. Taip pat jame veiks praktinių kūrybos užduočių atlikimo bazė bei prototipų gamybos dirbtuvės.

„Kuriamame centre bus teikiamos visos startuoliams reikalingos priešinkubacinės paslaugos – t.y., specialistai „kurstys“ studentų verslumo kibirkštėles, tikrins jų idėjas, patars prototipų gamybos klausimais. Inovacijų kūrimas sujungiant meninius ir inžinerinius sprendimus yra nauja Lietuvai ir visam pasauliui sritis, tad joje galima daug ką nuveikti,“ – sako „LINK MENŲ fabriko“ projekto vadovas VGTU Kūrybinių industrijų fakulteto lektorius Žilvinas Jančoras.

„LINK MENŲ fabrikas“ kuriamas kartu su partneriu iš Jungtinės Karalystės – Edinburgo Neipiero universitetu, kuris daugiau nei 15 metų aktyviai skatina inovacijas ir vykdo jų pritaikymo versle veiklą. Diegiant mokymosi metodikas taip pat bus įvertintos ir kitų aukštųjų mokyklų patirtys šioje srityje – panašius centrus turi geriausiu pasaulio universitetu laikomas Masačiusetso technologijos institutas (JAV) bei Aalto universitetas (Suomija).

Projektu siekiama didinti lietuviškų inovacijų sklaidą pasaulyje – sukurta centro infrastruktūra leis pagerinti studijų, mokslinių tyrimų bei eksperimentinės plėtros kokybę kūrybinių industrijų srityje. Taip pat ji padės rengti Lietuvai itin reikalingus specialistus, turinčius kompetencijų inovacijų kūrimo, plėtojimo ir diegimo procesuose.

„LINK MENŲ fabriko“ veikla padės suburti kūrybingiausius žmones, atskleisti jų potencialą ir stimuliuoti inovacijų kūrimą. Naujų, aukštą pridėtinę vertę kuriančių įmonių ir startuolių steigimas prisidės prie šalies ekonominės pažangos,“ – teigia Ž.Jančoras.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) duomenimis, pagal sukurtų ir įdiegtų inovacijų skaičių Lietuva buvo viena iš didžiausią pažangą 2013 metais padariusių šalių Europos Sąjungoje. ES iniciatyvos „Inovacijų sąjunga“ suvestinėje Lietuva pirmą kartą pateko į nuosaikių novatorių grupę – anksčiau ji buvo priskiriama prie menkų novatorių.

Sostinės Linkmenų gatvėje įsikursiantis „LINK MENŲ fabrikas“ savo veiklą turėtų pradėti 2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.