Merai ragino premjerą kurti realią regionų plėtrą

Pirmadienį Alytuje Vyriausybė surengė konferenciją – apskritąjį stalą. Į svečius su būriu ministrų, Seimo narių atvykęs premjeras Algirdas Butkevičius paragino atvirai ir sąžiningai pasikalbėti, kaip toliau

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2014-03-17 15:50, atnaujinta 2018-02-15 08:43

Alytaus miesto rotušėje vykusioje diskusijoje „Impulsai pasienio regiono ekonomikai: patrauklūs verslo projektai, parama iniciatyviems, motyvacija dirbti legaliai“ aktyviai dalyvavo šio regiono savivaldybių, kitų institucijų vadovai, verslo, pramonės, žemės ūkio atstovai.

Kiti merai ir verslininkai pritarė Alytaus miesto mero Jurgio Krasnicko minčiai, kad iki šiol regionų plėtra kol kas labiausiai egzistuoja tik popieriuose ir taip išliks, jei nepadidės Vyriausybės pasitikėjimas savivaldybėms ir regionų plėtros tarybomis, toliau bus ignoruojami jų pateikti pasiūlymai.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas patikino, kad savivaldybės greitai įrodė, jog jomis verta pasitikėti, kai Vyriausybė neišspręstas problemas – socialinių pašalpų skirstymą ir renovaciją – patikėjo savivaldai.

„Mane nustebino šio regiono merų kompetencija. Jie žino ne tik savo savivaldybių problemas, bet ir pateikė gerų pasiūlymų, kaip Vyriausybė galėtų padėti spręsti visai šaliai svarbius reikalus.

Pažadu, jog savivaldybių bendradarbiavimas su kitomis institucijomis palengvės ir jos privalės skubiai pateikti pageidaujamą informaciją.

Turiu pripažinti, kad ir valstybės valdyme trūksta kompetencijos. Reikia atleisti žmones, kuriems patinka tik dalyvauti, bet jie nesugeba ar nenori skubiai atlikti užduočių“, – teigė premjeras A.Butkevičius.

Provincijos atstovai baiminasi, kad naujo finansinio laikotarpio Europos Sąjungos pusketvirto milijardo litų parama neatitektų tik keliems didžiausiems miestams, nes tuomet verslo plėtrai regionuose lėšų nebeliktų.

Ne tik merai, bet ir pramonės bei verslo atstovai tvirtino, jog didmiesčiuose ir regionuose mokesčiai įmonėms turėtų skirtis, kad investuotojai norėtų kurtis mažesniuose miestuose ir miesteliuose.

Alytus labai patraukli vieta gyventi jaunoms šeimoms. Mūsų įmonėje dirba specialistai, persikėlę iš Vilniaus, Kauno.

Todėl labai svarbi Vyriausybės strategija remti regionų plėtrą, kad jaunų žmonių Alytuje sparčiai daugėtų daugėtų.

Privalome investuoti į pažangias technologijas, specialistus, kurie kuria didžiausią pridėtinę vertę. Bet sąžiningai dirbančioms stambiosioms ir smulkiosioms įmonėms sunku gauti investicijų.

Siūlau premjerui spręsti, kaip sumažinti mokesčius įmonėms, kurios vykdo švarią ekonominę politiką, neturi jokių nuobaudų, kad kova su šešėliu būtų reali.

Nes dabar būdami sąžiningi tampame panašūs į mazochistus“, – kalbėjo Alytaus krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas, buitinių nuotekų įrenginius gaminančios bendrovės „Traidenis“ vadovas Sigitas Leonavičius.

Jis siūlė nemokėti socialinių pašalpų tiems bedarbiams, kurie atsiųsti darbo biržos prašo jų nepriimti, nes nenori dirbti.

Pakilę nuo diskusijų stalo dalyviai kartu su premjeru aplankė įmones „Aradas ir KO“, „Lisiplast“, „Astra“, Kepyklos gatvės prekybos ir paslaugų miestelyje kalbėjosi su darbuotojais apie problemas ir pasiekimus. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.