Dėl Lietuvos sunerimęs tauragiškis pensiją aukoja kariuomenei

Kol Lietuvos valdžia tik šneka apie tai, ar verta didinti mūsų gynybos biudžetą, paprasti žmonės jau imasi veiksmų. Vienas jų – pensininkas iš Tauragės. Garbaus amžiaus neįgalus vyras nusprendė paaukoti vieną savo pensiją mūsų šalies kariuomenei. Jis tiki, kad taip padarys ir kiti patriotiškai nusiteikę Lietuvos gyventojai.

Tauragės mieste gyvenantis pensininkas pasiryžo paaukoti tūkstantį litų tam, kad mūsų šalis taptų saugesnė.<br>Ievos Liorančaitės („Tauragės žinios“) nuotr.
Tauragės mieste gyvenantis pensininkas pasiryžo paaukoti tūkstantį litų tam, kad mūsų šalis taptų saugesnė.<br>Ievos Liorančaitės („Tauragės žinios“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Mar 19, 2014, 9:31 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:56 AM

„Noriu, kad mūsų kareiviai galėtų nusipirkti prieštankinių, priešlėktuvinių ginklų ir pamušti rusų tankus, jei bandys čia veržtis“, – apie savo idėją portalui lrytas.lt sakė 85 metų tauragiškis Liudvikas.

Kuo ginsimės nuo rusų?

Pensininkas pasiryžo paaukoti tūkstantį litų, nes tikisi, kad šis jo apsisprendimas paskatins ir kitus, o mūsų šalis taps saugesnė.

„Dabar rusų žvalgyba stebi mūsų kariuomenę ir juokiasi. Kuo mes ginsimės, jei užpuls tankais? Pagaliais? Kiekvienas žmogus turėtų nepagailėti savo šaliai vienos pensijos ar vieno atlyginimo, kad galėtume apsiginti bent porą dienų“, – kalbėjo vyras.

Nerimą jam sukėlė agresyvūs Rusijos veiksmai Ukrainoje ir prieš mūsų šalį vykdomas informacinis karas. Taip pat internete pasirodžiusi anoniminė peticija, kuria siūloma Klaipėdos kraštą prijungti prie Rusijos.

„Tai yra pavojus Lietuvai. Rusai visais laikais buvo grobuonys – tiek caro laikais, tiek valdant bolševikams. Jie taip paprastai nesustos. Mes visi turime padaryti, kad jie čia savo nosies nenorėtų kišti“, – kalbėjo pensininkas.

Veikti paskatino kalba Kremliuje

Per televiziją pamatęs vieną reportažą, kuriame Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išvadino Lietuvą ir kitas Baltijos šalis „fašistinėmis“, tauragiškis nusprendė nedelsti. Paskambino buvusiai krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei ir pasiūlė pinigų kariuomenei. Politikės padėjėjai perdavė vyrui sąskaitos numerį, kuriuo galima paaukoti Lietuvos kariuomenei.

„Dabar paaukosiu pusę pensijos, penkis šimtus litų. Negaliu pervesti visos iškart, nes reikia sumokėti komunalinius mokesčius, pavalgyti reikia. Kitą dalį pervesiu kitą mėnesį“, – sakė ponas Liudvikas.

Garbaus amžiaus vyras patikino, kad pragyvens ir už pusę pensijos. Jis yra neįgalus, negali savimi pasirūpinti, todėl gyvena su dukra. Jos prašys pagalbos ir pervedant pinigus į Lietuvos kariuomenės sąskaitą.

„Tarpukariu Lietuvoje buvo toks Ginklų fondas. Jau tada, būdami vaikai, mes vis tiek aukojome kareiviams, kad jie galėtų nusipirkti šautuvų. Dabar tokio fondo nėra, o aš noriu, kad ne vienas paaukočiau. Noriu, kad paaukotų visi žmonės“, – paaiškino tauragiškis.

Siūlančių paramą daugėja

Tokių žmonių, kurie nori prisidėti prie mūsų šalies saugumo, pastaruoju metu smarkiai padaugėjo. Krašto apsaugos ministerijos specialistai pasakojo, kad Rusijai pradėjus agresiją prieš Ukrainą, vis daugiau žmonių domisi kariniais mokymais ir siūlo finansinę paramą.

„Mes neturime specialios statistikos, todėl tikslų skaičių pasakyti sunku. Bet prasidėjus visiems tiems įvykiams susidomėjimas parama kariuomenei išaugo apie dvidešimt procentų“, – portalui lrytas.lt sakė Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėja Asta Galdikaitė.

Patriotiškai nusiteikę Lietuvos piliečiai gali dalyvauti tris mėnesius trunkančiuose baziniuose kariniuose mokymuose. Programa sudaryta taip, kad joje gali dalyvauti ir dirbantys žmonės. Per tokius kursus žmonės yra išmokomi karybos pagrindų.

Kitas būdas – pervesti vadinamąją 2 procentų paramą. Sąskaitos numerius ir detalesnę informaciją rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business