Stebuklas – ir etikos sargai pabudo!

Pavasariui atėjus, kaip seni žmonės sako, net akmuo krutėti pradeda. Ką ten akmuo – net Seimo Etikos ir procedūrų komisija iš klinikinės mirties pakyla ir į darbą kimba!

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Mar 20, 2014, 8:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:52 AM

Vakar kibo taip įspūdingai, kad visus ligšiolinius savo kritikos žodžius atsiimti ir suvalgyti norėjosi.

Anksčiau nelietusi nė vieno net galimo pažeidėjo, nuo visų atsižegnodavusi ir švęstu paistalų vandeniu apšlakstydavusi, vakar komisija pranoko save.

Ant žemės buvo paguldytas mafiozas – vienas tyliausių Seimo narių, valdančiųjų lenkų atstovas J.Kvetkovskis.

Pasirodo, šis klastingas tylenis dar pernai rugpjūtį ne pagal paskirtį išleido net 124 litus. Tiek kainavo juvelyrikos dirbinys – sąsagos, kurias jis jubiliejaus proga dovanojo savo pažįstamui.

Tiesa, tam pažįstamui Seimo narys dovanojo ir beveik tiek pat, 120 litų, kainavusią puokštę. Tačiau dėl jos etikos sargai numojo ranka – pradėsi kabinėtis prie politikų dovanojamų gėlių, teks visą Seimą prie kryžiaus prikalti.

Drąsiai pripažinusi, kad nupirkęs sąsagas J.Kvetkovskis peržengė visas leistinas ribas, komisija bizūną perdavė Seimo valdybai, kuri ir turėtų nuspręsti, ar 124 litai turėtų grįžti į liesą valstybės biudžetą.

Gal parlamentarai ir turėtų būti pričiumpami už panašius pirkinius. Todėl ir etikos sargų uolumas išnarpliojant sąsagų detektyvą bei drąsa priimant tokį griežtą sprendimą negali nekelti pasigėrėjimo.

Vis dėlto vėl atgimusiu komisijos ryžtu būti visiems lygiai griežtai bus galima patikėti tik tada, kai jie pagaliau pajudins kokį nors stambesnį, metų metus nejudantį akmenį.

O tokių toli ieškoti nereikia. Pavyzdžiui, ar tikrai pagrįstai Seimo nariai, kurie kartu yra ir ministrai, kasmet kone iki cento iššluoja parlamentinius tūkstančius mašinų nuomai bei eksploatavimui, nors patys važinėjasi tarnybiniais automobiliais? Drąsiau!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.