Nuvirtusios tvoros parodė Kauno gėdą

Praėjusį savaitgalį mieste siautėjęs gūsingas vėjas vartė senas tvoras, juosiančias primirštas statybvietes. Jose atsivėrė krūvos plastikinės taros ir kitokių šiukšlių, gerokai ūgtelėję krūmokšniai, statybų laužas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 22, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:11 AM

Žemės sklypas už „Statoil“ degalinės Karaliaus Mindaugo prospekte priklauso bendrovei, susijusiai su verslininku Gintaru Kviliūnu. Jis yra vienas nebaigto statyti viešbučio „Respublika“, jau du dešimtmečius gąsdinančio praeivius, savininkų. Sklypas aptvertas vieline ir skardine tvoromis, o už jų – šiukšlių kalnai.

Pasak Centro seniūno Mariaus Švaikausko, sklypo savininkams jau daugelį metų priekaištaujama dėl pačiame Kauno centre susidariusio sąvartyno, tačiau reikalai nejuda.

Miesto savivaldybė ėmėsi sankcijų – dykynės šeimininkams nustatė galimai didžiausius nekilnojamojo turto mokesčius.

„Iš pradžių jie turėtų bent sutvarkyti tvorą, kad pašaliniai žmonės negalėtų pakliūti į statybvietę“, – sakė M.Švaikauskas. Didelės skylės tvoroje atsivėrė net keliose vietose.

Statinio savininkai visai neseniai paskelbė, kad pastato rekonstrukcija gali prasidėti dar šiais metais, tačiau miesto valdžia atsargiai vertina tokius daugybę kartų girdėtus pažadus.

Prieš savaitę siautėjęs vėjas išgriovė skardos lakštų tvorą Kaunakiemio gatvėje, greta prekybos ir laisvalaikio centro „Akropolis“. Tvora pagaminta iš kokybiško metalo, tačiau mediniai kuolai jau buvo visiškai sutrūniję.

Išgriuvus tvorai paaiškėjo, kad šis sklypas taip pat buvo virtęs gera vieta atsikratyti nereikalingo šlamšto.

„Situacija šioje vietoje labai panaši kaip ir greta apleisto viešbučio“, – kalbėjo Centro seniūnas M.Švaikauskas.

Medienos lakštų tvora nuo vėjo gūsių sugriuvo ir ties A.Baranausko bei Studentų gatvės sankryža.

Maždaug prieš dešimtmetį šioje vietoje taip pat turėjo iškilti statinys, tačiau statybininkų niekas neišvydo, o štai krūmokšniai per tuos metus suspėjo smarkiai ūgtelėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.