Užjūrio ereliams iki mūsiškių toli

Amerika – didelė ir galinga. Labai mažai yra sričių, kuriose galėtume jai prilygti ar pralenkti. Net krepšinio aikštėje skaudžiau įgelti NBA bokštams nepavyksta. Vis dėlto kai kur mes pranašesni. Šioje egzotiškoje rungtyje jie neturi jokių šansų.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

2014-03-28 07:28, atnaujinta 2018-02-15 01:31

Šią savaitę pasaulį apskriejo žinia apie prezidento B.Obamos sargybinių nuotykius Europoje. Amsterdamas garsėja ne tik gražiais kanalais, bet ir suaugusiesiems skirtomis pramogomis. Bet nepatyrusiems ir silpniems pramogautojams tai gali tapti pavojingais spąstais.

Į juos įkliuvo ir tvirtų vyrukų trijulė iš galingiausios pasaulio valstybės vado apsaugos. Tuo metu, kai šefas ruošėsi diskusijoms apie branduolinį planetos saugumą, jo paties saugumu besirūpinantys karininkai irgi nenuobodžiavo. Skalavo gerkles tol, kol vienas smigo tiesiog viešbučio koridoriuje. Slaptoji tarnyba nepasakoja, ką ragavo trijulė, nors visiems ir taip aišku: agentui buvo stipriai per stipru.

Bet juk pasakyta – kas be nuodėmės, tegu meta akmenį. Turime ir mes savo padangėje tokių erelių.

Tiesa, jų sparnai tvirtesni. Gal dėl tos paslaptingos penkioliktosios chromosomos, kuri lemia kai kurių tautų gebėjimą išgerti daugiau, o išgėrus kūnu neužbarikaduoti koridoriaus?

JAV mokslininkai neseniai nustatė, kad už individualią reakciją į alkoholį atsakingas genas CHRNA5.

Jie būtų labai mielai atidžiau panagrinėję kito sargybinio santykį su substancija C2H5OH, dar vadinama alkoholiu.

Šviesaus atminimo A.Brazauską saugojęs majoras J.Paulikas irgi išgėrė daug. Bet jis ne tik nesusmuko kaip tas kolega iš Vašingtono, bet ir paleido ugnį į įtartiną objektą. Karininkas sostinės restorane „Amatininkų užeiga“ išsitraukė vardinį ginklą „Sig Sauer“ ir ištuštino kone pusę apkabos į po virtuvę bėgiojantį virėją. Stengėsi, bet, laimei, nepataikė.

Kokia išvada? Valstybės galią apibrėžia ne tik gyventojų skaičius ar žemių dydis, bet ir vyrų ištvermė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.