Prezidentė paskyrė naują LRT tarybos narę - D.Vilytę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 1, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:25 PM

Atitinkamą dekretą šalies vadovė pasirašė vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymu.

Ekonomikos ir psichologijos studijas Vilniaus universitete baigusi D.Vilytė nuo 2010 metų yra Lietuvos verslo paramos agentūros direktorė.

LRT taryba yra aukščiausioji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams. Ji sudaroma 6 metams iš 12 asmenų - visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

LRT taryba sudaroma Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo nustatyta tvarka: 4 narius 6 metams skiria Prezidentas, 4 narius 4 metams skiria Seimas (2 nariai skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų), 4 narius, kaip savo atstovus, 2 metams skiria Lietuvos mokslo taryba, Švietimo taryba, Meno kūrėjų asociacija ir Vyskupų konferencija.

Tarybos nariai 3 metams išsirenka Tarybos pirmininką. Šiuo metu LRT tarybai vadovauja Prezidentės deleguotas žurnalistas, humanitarinių mokslų daktaras, profesorius, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto direktorius Žygintas Pečiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.