Tinkamiausias laikas kalbėti apie Rytų partnerystę

Trijų dienų renginyje laukiama 40 parlamentarų vadovų.

P.Auštrevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
P.Auštrevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 6, 2014, 10:05 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:36 PM

„Manome, kad dabar tinkamiausias laikas pabrėžti Rytų partnerystės politinę, strateginę svarbą, nepamiršti ir nepamesti šio svarbaus dokumento ir apskritai sampratos daugelyje ES politikų sričių“, - teigė Lietuvos politikas.

Anot jo, tris dienas vyksiančiame renginyje Vilniuje vyks diskusija šia tema, bus priimti dokumentai, skatinantys ES toliau plėtoti Rytų partnerystės politiką ir šį procesą įtraukti nacionalinius parlamentus.

„Tikiuosi, kad sutikimas Vilniuje bus dalykiškas, labai atitiks laiko dvasią ir tikiu, kad kolegos parlamentarai išsiskirsys, turėdami bendresnę, tvirtesnę ir aiškesnę poziciją“, - sakė P.Auštrevičius.

Jo duomenimis, ES parlamentų vadovai planuoja pareikšti politinį solidarumą Ukrainai, kuri patyrė karinę Rusijos agresiją ir išgyvena nelengvas politines, ekonomines dienas.

Seimo vicepirmininko teigimu, neabejotinai bus kalbama ir apie sankcijas Rusijas.

„Neabejoju, kad mes neišvengsime šitos diskusijų dalies. Tikrai patys iškelsime šį klausimą. Neabejoju, kad susitikimas Vilniuje šia prasme bus svarbus konstruojant ateities santykius su Rusija. Būtent politinis ES solidarumas yra bazinis, jeigu politikai supranta vieni kitus, jeigu mes vienodai suprantame ir traktuojame Rusijos politiką kaimyninių valstybių atžvilgiu, manau, tokiu atveju galime išvengti nereikalingų nuomonių išsiskyrimų ir galbūt artėjant kitiems svarbiems įvykiams, ES viršūnių susitikimams, galėsime formuoti aiškesnius sprendimus ir aiškesnę poziciją Rusijos atžvilgiu“, - kalbėjo P.Auštrevičius.

ES parlamentų vadovai aptars ir Bendrijos vidaus reikalus. Bus kalbama apie subsidiarumo patikrą, nacionalinių parlamentų bendradarbiavimą teisingumo srityje, ketinama aptarti Europos Komisijos siūlymą dėl Europos prokuratūros įkūrimo, migracijos problemas ir pan.

Trijų dienų renginyje laukiama 40 parlamentarų vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.