J.Neverovičius vis dažniau tranko durimis Vyriausybėje

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius Vyriausybės posėdžių salę trečiadienį paliko įniršęs. Jau antrą kartą pastaruoju metu ministras iš Vyriausybės rūmų išeina sukąstais dantimis.

Ministras J.Neverovičius pastaruoju metu iš Vyriausybės rūmų dažniau išeina su trenksmu, o ne su šypsena veide.<br>M.Kulbio nuotr.
Ministras J.Neverovičius pastaruoju metu iš Vyriausybės rūmų dažniau išeina su trenksmu, o ne su šypsena veide.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 9, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:44 PM

Lenkų rinkimų akcijos į ministeriją deleguoto J.Neverovičiaus įtūžį sukėlė Vyriausybės priimtas  šilumos ūkio pertvarkos modelis, pagal kurį Vilniuje ir Kaune bus įsteigtos specialiosios paskirties šilumos ūkio bendrovės, o jų 51 proc. akcijų valdys valstybė.

Apie tai buvo diskutuojama jau pusmetį, tačiau J.Neverovičiaus vadovaujama ministerija prieštaravo šiam modeliui ir siūlė kitą. Jį praėjusią savaitę ministras bandė pristatyti ir Vyriausybei, tačiau premjero buvo nutrauktas.

Pranešama, kad Energetikos ministerijos atstovams pasitarime ėmus rodyti pirmąsias siūlomos šilumos ūkio pertvarkos skaidres, A.Butkevičius paprašė stabdyti pristatymą – esą ministerijos teikiamas variantas nėra suderintas su kitomis institucijomis.

Po šios replikos J.Neverovičius netrukus paliko pasitarimų kambarį ir išėjo iš Vyriausybės rūmų. Trečiadienį juos ministras vėl paliko vienas pirmųjų – vos tik paaiškėjo balsavimo rezultatai.

Dėl kolegų sprendimo užsirūstinęs J.Neverovičius išskubėjo iš Vyriausybės nepaisydamas pažado po posėdžio pakalbėti su žurnalistais. Posėdyje dalyvavę ministrai neslėpė tokio įtūžusio J.Neverovičiaus dar nematę.

„Nesu susipažinęs, nežinau informacijos, kaip tas bus padaryta, nebuvo pateikta. Nors prašiau premjero“, – trečiadienį BNS Seime sakė ministras. 

Pasak jo, geriausiai situaciją gali paaiškinti pats premjeras ir jo patarėjai: „Nes jie, matyt, geriausiai yra įsigilinę, žino, kaip tą padarytų. Aš tos informacijos neturiu ir todėl nekomentuosiu.“ 

Apie Vyriausybės priimtą sprendimą žurnalistams pranešęs A.Butkevičius tvirtino, kad ministras J.Neverovičius pritarė pertvarkai, išskyrus siūlymą, kad 51 proc. bendrovių akcijų valdytų valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos energija“.

Neoficialiomis žiniomis, ministras siekė, kad konkretūs skaičiai į programą kol kas nebūtų įrašyti. Dėl to ministras su premjeru diskutavo ir vakar, ir šį rytą.

Tą pripažino ir A.Butkevičius. „Visais klausimais buvo sutarta, tik energetikos ministro buvo išsakyta pozicija, kad gal nereikėtų išskirti specialiosios paskirties akcinių bendrovių Vilniaus ir Kauno mieste su 51 proc. akcijų paketu“, – po posėdžio aiškino Vyriausybės vadovas.

Teigiama esą Vyriausybės pasiūlytą variantą, kad Vilniaus ir Kauno šilumos ūkis pereitų į valstybės rankas, remia ir Prezidentūra, kuri tikisi, kad dėl to gerokai atpigs šiluma.

Beje, prezidentė Dalia Grybauskaitė savo metiniame pranešime pliekė vietinius oligarchus, neva apiplėšinėjančius žmones kur kas labiau nei Rusijos dujų tiekėjai, ir dūrė pirštu į J.Neverovičiaus vadovaujamą ministeriją, kurioje glaudžiasi oligarchų statytiniai. J.Neverovičius esą laikosi nuomonės, kad siūloma pertvarka neatpigins šilumos, o gali sukurti naujas energetikos monopolijas. Jis siūlė šilumos tiekėjų paslaugas pirkti konkurso būdu, prieš tai nustačius ribines šilumos gamybos kainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.