Seimas vėl spręs, kaip rašyti nelietuviškas pavardes

Vadinamoji „dvigubos V“ problema grįžta į Seimo narių darbotvarkes. Kitą savaitę politikai svarstys įstatymo projektą dėl nelietuviškų pavardžių rašymo. Parlamento vadovė Loreta Graužinienė mano, kad tai nesunaikintų lietuviškumo ir padėtų išspręsti daug problemų.

L.Graužinienė neatsakė į klausimą, ar parlamentą valdanti koalicija priims įstatymą dėl pavardžių rašymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė neatsakė į klausimą, ar parlamentą valdanti koalicija priims įstatymą dėl pavardžių rašymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Apr 9, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:03 PM

Klausimą dėl nelietuviškų pavardžių rašymo nuolat kėlė Lietuvos lenkų rinkimų akcija, tačiau įstatymo projektą užregistravo socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Greičiausiai, kitą savaitę jis jau bus svarstomas Seime.

„Kol kas su koalicijos partneriais dar nediskutavome, tai darysime, kai įstatymas bus pateiktas“, - trečiadienį sakė Seimo pirmininkė L.Graužinienė. Ji neatsakė į klausimą, ar parlamentą valdanti koalicija priims įstatymą dėl pavardžių rašymo.

„Šitas klausimas išeina ne vien iš lenkų keliamų klausimų. Jis aktualus ir kitiems Lietuvos piliečiams. Todėl mes dažnai susiduriame su skundais. Pavardės būna parašomos taip, kad nebelieka raidžių, kurios turi būti. Manau, kad taip neturėtų būti“, - kalbėjo L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė mano, kad tokio įstatymo priėmimas nepakenks lietuvybei ir lietuviškumo išsaugojimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.