Iš Baltarusijos į Lietuvą - vėžlio greičiu

Pramogauti ir apsipirkti į Vilnių savaitgaliais traukiantys baltarusiai šeštadienio rytą nemažai laiko sugaišo pasienio postuose. Nors muitinės atstovai teigė, jog ilgose eilėse laukia tik krovininiai automobiliai, per Lavoriškių pasienio postą į Lietuvą grįžęs lengvojo automobilio vairuotojas portalui lrytas.lt guodėsi per tris valandas pajudėjęs tik apie 50 metrų.

Šeštadienio rytą spūstyse leido ir lengvųjų automobilių vairuotojai.<br>Skaitytojo nuotr.
Šeštadienio rytą spūstyse leido ir lengvųjų automobilių vairuotojai.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-04-12 13:30, atnaujinta 2018-02-14 17:14

"Iš Baltarusijos išvažiavome greitai, o Lietuvos pusėje įstrigome. Eilėje rikiuojasi brangūs automobiliai su baltarusiškais numeriais. Užsieniečiai važiuoja į Vilnių apsipirkti ir Lietuvoje palikti pinigų,o mūsų pareigūnai jiems daro kliūtis", - piktinosi pasienyje įstrigęs vairuotojas.

Lavoriškių kelio posto budėtojas teigė, jog šeštadienio rytą eilės susidarė dėl padidėjusio automobilių srauto.

Dar daugiau laiko Baltarusijos pasienyje sugaišo krovininių automobilių vairuotojai. Šeštadienio vidurdienį prie Lavoriškių pasienio posto eilėje laukė 76 krovininiai automobiliai, o Medininkų pasienio poste - 248 krovinių vežėjai. Medininkų poste į eilę užsiregistravusiems vilkikų vairuotojams patikros teko laukti ilgiau nei 18 valandų.

Didžiausios eilės pasienyje su Baltarusija susidaro savaitgaliais ir pirmadieniais. Pirmadieniais vilkikai su kroviniais pajuda į Baltarusijos pusę, o savaitgalį grįžta į Lietuvą.

Ilgiausios eilės pasienio su Baltarusija postuose buvo nusidriekusios pirmaisiais kovo savaitgaliais, kai muitininkai pradėjo tikrinti vilkikų degalų kiekį. Tuomet savaitgaliais eilėse laukdavo apie tūkstantis automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.