Stoti į partiją gundo ir nemokamos maudynės?

Prienų rajone esantis Gražučių kaimas įdomus ne tik savo pavadinimu. Jo gyventojai mielai prisijungia prie vienos iš Lietuvos politinių partijų. O už tai gauna neblogą dovaną – apsilankymą sveikatingumo centre. Metams. Kas nenorėtų prisijungti prie tokios geros partijos?

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Apr 16, 2014, 10:32 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:51 PM

Tačiau vilnietė Dalia, nutarusi aplankyti savo tėvus, buvo nemaloniai nustebinta. Moteris nenorėjo skelbti savo pavardės – ji baiminosi, kad vėliau giminės gali turėti nemalonumų. Esą ne vienas Gražučiuose prisijungė prie politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“, o už tai gavo dovanų apsilankymą sveikatingumo centre Prienuose.

„Yra toks faktas – ir dėl partijos, ir dėl sveikatingumo centro. Nenorėčiau bėdų savo kaimui“, – sakė Dalia.

Tačiau moteris pripažino, kad tokio politinės partijos susidomėjimo žmonių sveikata nelaiko normaliu. Kodėl partija, norinti surasti naujų narių, žmones suvilioja apsilankymu sveikatingumo centre?

Susidomėjusi tokiu gundančiu pasiūlymu – nemokamai pasimaudyti sveikatingumo centre, „Tvarkos ir teisingumo“ nariams Prienuose paskambinau ir aš.

Pakvietė atvykti ir pasikalbėti

Gražučių kaimas priklauso Išlaužo seniūnijai. Jos seniūnas „tvarkietis“ Tomas Skrupskas, išgirdęs, kad norima prisijungti prie partijos, pasiūlė tai padaryti bet kuriuo metu. Prienų rajone esantis skyrius – ten galima atnešti internete užpildytą anketą.

Pasiteiravus, ar tapusi partijos nare gausiu abonementą į sveikatingumo centrą, T.Skrupskas siunčia pas savo partijos bendražygius: „Čia jau su Sonata (S.Šalčiuvienė, Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus padėjėja. – Red.) reikėtų pasikalbėti apie šį dalyką.“

Pasitikslinus, kur tas sveikatingumo centras yra ir kur čia reikėtų važiuoti – į Prienus ar Birštoną, T.Skrupskas patikina: „Į Prienus, Prienus.“

Tačiau visą informaciją esą pasakys partijos skyriuje Prienuose. O geriausia būtų ateiti ir pasikalbėti gyvai.

Nuomonę staiga pakeitė

„Anketos net nereikia paštu siųsti – galima užpildyti tinklalapyje. Ten yra nario anketa ir prašymas. Reikia, kad būtų parašas, tai geriau atneškite“, – apie stojimą į partiją pasakojo Išlaužo seniūno rekomenduota S.Šalčiuvienė.

Tačiau kaip dėl sveikatingumo centro? Ar dar liko abonementų? Kur jis yra, ar čia pačiuose Prienuose? To paklausiau S.Šalčiuvienės. Telefonu ji nedaugžodžiavo, bet atsakė, kad centras yra Prienuose.

Darbuotoja patikino, kad dar paskambins savo kolegei, kuri turėtų daugiau žinoti apie kalbėtus dalykus. Vėliau S.Šalčiuvienė kalbėjo jau kur kas drąsiau – esą stojant į partiją niekas nieko nepapirkinėja. Tiesa, ankstesniame mūsų pokalbyje toks žodis nebuvo vartojamas.

„Žinokite, jūs čia kažkokį gandą nešiojate dėl tų papirkinėjimų abonementais. Šiaip juos galima įsigyti. Mes netarpininkaujame ir nedovanojame. Norintys įstoti į partiją įstoja savo noru, iš idėjos, o ne už dovanas“, – perskambinusi aiškino S.Šalčiuvienė.

Apie sveikatingumo centrus S.Šalčiuvienė sakė girdinti pirmą kartą: „Tokių akcijų mes nevykdome, gal šiaip kokia proga žmogus gavo dovanų?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business