Studentai patarė kardiologams, kaip atsisakyti pacientų dovanų

Mitas, kad be kyšio Kauno klinikų kardiologams geriau nesirodyti akyse,

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-04-16 12:00, atnaujinta 2018-02-14 14:50

Širdies ligomis sergančius žmones konsultuojantis gydytojas pripažįsta, kad kelis kartus per mėnesį pats susiduria su pacientų noru įbrukti gėlių, saldumynų ar net vokelį su pinigais, taip pat sulaukia signalų apie nederamą pavaldinių elgesį – jie taip pat kartais reikalauja neteisėto atlygio.

Kardiologijos klinikos poliklinikoje sutikti žmonės, paklausti, ar dažnai atsilygina medikams, dažniausiai tik nedrąsiai šypsosi.

„Visokių situacijų pasitaiko“, – pernelyg neatviravo iš Kėdainių rajono atvykęs Robertas.

Kaunietė Aldona piktinosi, kai pinigų kaulija patys medikai, tačiau kartais atsilygina patikusiam gydytojui.

Lietuvos medicinos studentų asociacija (LMSA) Kauno klinikų Kardiologijos klinikoje surengė akciją, kurios metu pacientus ragino neduoti, o medikus – neimti kyšių.

„Gydytojas tikrai atiduos visas jėgas gydydamas žmogų ir be papildomo atlygio“, – įsitikinusi šio projekto koordinatorė Inga Stonkutė. Ji vylėsi, kad jaunoji medikų karta bus atspari blogiems pavyzdžiams.

Studentė nemano, kad gėlių puokštės įteikimas medikui po gydymo yra blogas poelgis, tačiau visiškai nepateisinama, kai medikas reikalauja neteisėto atlygio ar pacientas bruka jį vos peržengęs kabineto slenkstį.

Studentai dalijo lankstinukus, o ant medikų kabineto durų klijavo lipdukus ragindami medikams atsidėkoti tik paprastu „ačiū“.

„Smagu, kad jauni žmonės imasi tokios iniciatyvos, o korupcijos problema aktuali ne tik Kauno klinikose, bet ir visose posovietinėse šalyse“, – kalbėjo gydymo įstaigos vadovas R.Jurkevičius.

Jo nuomone, menkos medikų algos nėra pagrindas reikalauti papildomo atlygio iš pacientų, o visi Kauno klinikų gydytojai yra pasirašę Etikos kodeksą, kuriame tokie dalykai draudžiami. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.