Derybos su granata ginkluotu vyru – „Aro“ vaizdo medžiagoje

Praėjusią savaitę visą Lietuvą sukrėtė kovinio filmo scenarijų primenanti drama atokiame Antanašės kaime (Rokiškio r.), kai granata ginkluotas vyras grasino susisprogdinsiąs, bet buvo išgelbėtas drąsių pareigūnų, rizikavusių savo sveikata ir gyvybe. Jau šį vakarą 21 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ žiūrovai išvys unikalią kelias valandas trukusios specialios „Aro“ operacijos videomedžiagą ir išskirtinius liudijimus.

Tris valandas „Aro" ir policijos pareigūnai derėjosi su žmogumi, kuris pareiškė nusišausiąs.<br>Stopkadras
Tris valandas „Aro" ir policijos pareigūnai derėjosi su žmogumi, kuris pareiškė nusišausiąs.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:28 PM

Teistas ir dar kartą kalėti nenorintis kaunietis Saulius Karosevičius (47 m.), apsimesdamas, kad augina sraiges, iš tiesų vertėsi nusikalstama veikla – augino kanapes. Išvydęs savo kieme policijos pareigūnus ir supratęs, kad perniek nuėjo investicijos į nusikalstamą versliuką ir jam teks sėsti į kalėjimą, vyras nusprendė gyvas nepasiduoti.

Tris valandas „Aro" ir policijos pareigūnai derėjosi su žmogumi, kuris pareiškė nusišausiąs, pasikarsiąs, o vėliau – ir susisprogdinsiąs, primygtinai prašydamas ir pareigūnus atimti jam gyvybę nušaunant. Net nusipiešė taikinius ant savęs, kol profesionalūs derybininkai bandė su savižudžiu susitarti geruoju.

Dramos kulminacija tapo tai, kad vyras ištraukė rankinės granatos žiedą ir išbėgo į lauką. Tuo metu su vyru derybas vedė  Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

D.Žukauskas ir „Aro“ rinktinės vadas Viktoras Grabauskas pribėgo prie vyriškio, parvertė jį ant žemės ir, nepaleisdami jo rankos su bet kurią sekundę galinčia sprogti granata, atsargiai atgniaužė savižudžio pirštus ir atėmė granatą. Žmogaus gyvybė buvo išgelbėta, ir tik pasiaukojamo pareigūno dėka nenukentėjo operacijoje dalyvavę žmonės.

Laidoje kalbės ne tik operacijoje dalyvavę pareigūnai bei pats „Aro“ vadas V.Grabauskas, bet ir kaimelio, kuriame vyko dramatiška operacija, gyventojai. „Nusikaltimas ir bausmė“ – šiandien 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.