Seimo nariai pinigus taško baseinams ir keliems šimtams žvakių

Abonementai į baseiną, šimtai žvakių ir kilogramai saldainių. Tokie Seimo narių pirkiniai už parlamentinei veiklai skirtas lėšas vėl stebina etikos sargus.

A.Matulas teisinasi, kad baseino bilietai buvo skirti rinkėjams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
A.Matulas teisinasi, kad baseino bilietai buvo skirti rinkėjams.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Arturas Paknys („Lietuvos ryto“ televizija)

2014-04-30 19:00, atnaujinta 2018-02-14 10:38

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Valentinas Stundys sako jau nebežinąs, kaip išaiškinti kolegoms ką galima pirkti už biudžeto pinigus, o ko ne. Tačiau vis įvairesnius daiktus perkantys parlamentarai įsigudrino juos vadinti vienu žodžiu – suvenyrais.

Komisija žada aiškintis, ar socialdemokratas Antanas Nesteckis tinkamai patuštino valdišką kišenę, prisipirkęs kelis šimtus žvakių. Politikas tikina, kad jų prireikė dalyvaujant įvairiuose kalėdiniuose renginiuose Kauno rajone.

Abejonių kilo ir dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovo Juzefo Kvetkovskio pirktų saldainių. Kartą dėl draugui pirktų marškinių sąsagų jau įkliuvęs J.Kvetkovskis, dabar saldainius sako vežęs vienos mokyklos vaikams.

V.Stundys nemano, kad saldainiai ir žvakės yra tinkamiausi pirkiniai už parlamentinės veiklos pinigus.

„Saldainis yra valgomasis objektas. Vargu, ar tai pavadinsi suvenyru. Jau į suvenyrų kategoriją nepakliūna. Žvakės turi kitą savo paskirtį. Čia kiek stebina kiekis – aštuoni šimtai. Tai jau galima pusę Kauno turbūt žvakėm apstatyti ir jisai švenčių metu švies“, – apie kolegų pirkinius ironizavo V.Stundys.

Etikos sargams užkliuvo ir konservatorius Antanas Matulas. Šis Seimo narys už parlamentinės veiklos pinigus prisipirko abonementų į baseiną. A.Matulas teisinasi, kad jie buvo skirti rinkėjams. Juk pas žmones tuščiomis nevažiuosi, o vežti esą geriau tai, ko jie patys nori.

„Kadangi pernai buvo greitosios medicinos pagalbos čempionatas, iš mano apygardos dalyvavo dvi komandos – Pasvalio ir Panevėžio rajono. Aš paklausiau jų, ko jūs norit? Ar gėlių, ar torto, ar kažko kito? Kadangi jie žino, kad atidarytas Pasvalyje labai geras baseinas su pirtimis, tai jie paprašė, ar negali būti dovana abonementas trijų valandų į baseiną. Tai aš mielu noru sutikau“, – dėl pirkinių teisinosi A.Matulas.

V.Stundys teigia, kad pagal Seime galiojančią tvarką, bilietai į baseiną patenka į neleistinų pirkinių sąrašą. Jis sako, kad kolegoms leidžiamų pirkti suvenyrų sąvoką teks aiškinti iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.