Palangoje prapliupo gintaro lietus

Palanga šeštadienį sulaukė jūros ošimo ir pramogų išsiilgusių žmonių – šis savaitgalis čia ne eilinis, bet gintarinis.

Dešimtyje čempionato dalyviams skirtų zonų buvo išbarstyta po 150 gramų smulkaus gintaro.<br>Palangos savivaldybės nuotr.
Dešimtyje čempionato dalyviams skirtų zonų buvo išbarstyta po 150 gramų smulkaus gintaro.<br>Palangos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 10, 2014, 4:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:26 AM

„Gintarinis savaitgalis“ kasmet privilioja vis daugiau pramogautojų. Šįmet čia suvažiavo svečiai ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio.

Šeštadienio vidurdienį linksmybės prasidėjo J.Basanavičiaus gatvėje. Jūrų dievas Neptūnas joje ir pajūryje išbarstė per 60 kilogramų smulkaus gintaro.

Prie jūros tilto tikrai vertėjo ateiti – čia vyko jau antrasis Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas. Šiemet jis tapo tarptautiniu – savo jėgas išbandyti panoro ir aistruoliai iš Kaliningrado, Sankt Peterburgo bei Baltarusijos.

Dešimtyje specialių zonų buvo išbarstyta po 150 gramų smulkių gintaro gabaliukų, sumaišytų su jūros bangų į krantą išmetamais dumbliais, žolėmis medžio šakelėmis, šapais. Per penkias minutes reikėjo surinkti kuo daugiau gintaro.

Pirmąją vietą užėmė praėjusių metų gintaro rinkimo čempionas palangiškis Romas Miliauskas, surinkęs 74,8 gramo gintaro. Antras liko šventojiškis Ramutis Šeštokas /49 gramai/, trečias – Matas Gulbinas / 46,5 gramo/.

O po varžybų prapliupo tikras gintaro lietus. Tuomet visi pageidaujantieji galėjo varžytis, kam pavyks susižerti daugiausiai gabalėlių. Dovanų gavo ir tie, kurie buvo pasipuošę gintaro dirbiniais.

„Šios šventės metu stengiamės, kad miestiečiai ir kurorto svečiai, Gintarinį savaitgalį apsilankę Palangoje, namo išvyktų ne tik su gera nuotaika, bet ir su gintarais kišenėse“, – sakė vienas iš renginio organizatorių, Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis.

Gintarinis savaitgalis Palangoje – tarsi įžanga į kitą savaitgalį, gegužės 16 – 18 dienomis vyksiančią sezono atidarymo šventę „Myliu Palangą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.