L.Graužinienės numylėtinė partiją apipylė pinigais

Su tuščia pinigine šiuos metus sutikusi Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės patarėja Ieva Kačinskaitė netikėtai praturtėjo ir savo partijos bei Artūro Paulausko rinkimų kampanijai paaukojo nei daug nei mažai – 44 tūkst. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-05-15 07:37, atnaujinta 2018-02-13 22:41

Vojažuose po Lietuvą nuo Seimo pirmininkės neatsitraukianti I.Kačinskaitė Darbo partijai kovo pabaigoje paaukojo 40 litų, balandžio pabaigoje – 40 tūkst. litų, o gegužę – 4 tūkst. litų pervedė į buvusio kandidato į prezidentus A.Paulausko rinkimų sąskaitą.

Šios įspūdingos sumos gal ir nestebintų, jei ne kukli I.Kačinskaitės turto deklaracija. Praėjusių metų pabaigoje jaunoji Darbo partijos aktyvistė deklaravo neturėjusi nei santaupų, nei vertybinių popierių.

Politikės registruotas turtas buvo įvertintas 341 tūkst. litų, ji turėjo 163 tūkst. litų dydžio paskolą.

24 metų mergina Europos Parlamento rinkimų Darbo partijos kandidatų sąraše įrašyta 4 numeriu. 

Seimo pirmininkės patarėja per mėnesį uždirba apie 5 tūkst. litų neatskaičius mokesčių. Akivaizdu, kad vien iš algos sutaupyti 44 tūkst. litų per keturis mėnesius nėra lengva.

Tačiau I.Kačinskaitė portalui lrytas.lt atsisakė atskleisti, iš kur ji gavo tiek pinigų. Esą tai yra šeimos reikalas, kurio kol kas nesinori viešinti visuomenei.

„2014 m. pajamų aš dar nedeklaravau. Aš turėjau pajamų, todėl parėmiau tiek savo rinkimų kampaniją, tiek prezidento rinkimus“, - aiškino „darbietė“.

Ar nebuvo gaila tiek pinigų skirti rinkimams?

„Kaip pasakyti. Yra tam tikri prioritetai. Šiuo metu yra prioritetas – dalyvauti rinkimuose. Be abejonės, manau būtume radę tikrai kur išleisti pinigus šeimos reikalams, tačiau šiuo atveju mes su šeima esame nutarę, kad aš aktyviai dalyvauju rinkimuose. Tai atitinkamai reikia ir prisidėti prie rinkimų kampanijos“, - sakė politikė, Seimo pirmininkės patarėja.

Tiegiama, kad į politikos aukštumas I.Kačinskaitė iškilo ją globojusio Darbo partijos įkūrėjo V.Uspaskicho dėka.

I.Kačinskaitė ne vienintelė „darbietė“, aukojusi dideles sumas rinkimams. Kiek daugiau kaip 44 tūkst. Darbo partijos rinkimų kampanijai paaukojo ir milijonierius partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Dar 20 tūkst. litų jis aukojo A.Paulauskui.

Buvęs Seimo pirmininkas ir kandidatas į Europos Parlamentą Vydas Gedvilas partijai paaukojo 40 tūkst. litų, Seimo narys Petras Čimbaras – 30 tūkst. litų, Gediminas Jakavonis – 24 tūkst. litų.

Iš viso Darbo partija Europos Parlamento rinkimams sukaupė 962 tūkst. litų – daugiausiai iš visų partijų.

Antra pagal šį rodiklį yra Tėvynės sąjunga – 651 tūkst. litų, po to seka „Tvarka ir teisingumas“ - 644 tūkst. litų.

Socialdemokratų partija rinkimams skyrė 548 tūkst. litų. Tiesa, dar daugiau kaip 2 mln. litų partija skyrė kandidato į prezidentus Zigmanto Balčyčio reklamai.

Liberalų sąjūdis Europos Parlamento rinkimams jau sukaupė 534 tūkst. litų. Iš jų 44 tūkst. litų paaukojo verslininkas Antanas Guoga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.