Peticija dėl Klaipėdos krašto atskyrimo - pas prokurorus

Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2014, 2:10 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:45 PM

Jis panaikino Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento direktoriaus Rimvydo Valiukevičiaus nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Prokuroro sprendimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl Klaipėdos krašto atskyrimą skatinančios peticijos teismui apskundė Seimo nariai konservatoriai Agnė Bilotaitė ir Arvydas Anušauskas.

„Teismo sprendimas suteikia vilties, kad valstybės interesas bus apgintas, o bet kokioms jėgoms, mėginančioms Lietuvos budrumą, vis dėlto bus nusiųstas signalas, kad valstybė nėra abejinga savo teritorijos apsaugai ir netoleruoja tokio tipo provokacijų“, – pranešime spaudai teigė A.Bilotaitė.

Kovo 10 dieną internete pasirodė rusų kalba paskelbta peticija, kurioje Klaipėdos krašto gyventojai kviesti pritarti prisijungimo prie Rusijos Federacijos idėjai. Minėtą peticiją per keletą dienų internetu pasirašė keli šimtai asmenų, tačiau netrukus ši galimybė bei pati peticija buvo uždaryta jos anoniminio kūrėjo.

Valstybės saugumo departamento duomenimis, peticija paskelbta Niujorke registruotame interneto portale „avaaz.org“.

Generalinė prokuratūra nutarė, kad nėra pagrindo dėl šio atvejo pradėti ikiteisminio tyrimo, nes „nebuvo raginta smurtu pažeisti ar pasikėsinti į Lietuvos Respublikos suverenitetą, teritorinį vientisumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.