Už privačių sklypų pertvarkymą teks mokėti savo lėšomis

Žemės ūkio ministerija teikia Vyriausybei svarstyti Žemės įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kuris aiškiai reglamentuotų, kas turi apmokėti už privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo darbus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:04 PM

2014 m. sausio 1 d. įsigaliojus Žemės įstatymo nuostatoms, buvo įtvirtinta, kad žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimą organizuoja tik savivaldybių administracijos ir Nacionalinė žemės tarnyba. Taip pat šiame įstatyme nustatyta, kad žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektai rengiami projektą organizavusių asmenų lėšomis.

Žemės ūkio ministerija, siekdama, kad valstybei netektų mokėti už privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo išlaidas, siūlo nustatyti, kad privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo išlaidas apmoka šių žemės sklypų savininkai savo lėšomis.

Priėmus įstatymo projektą, būtų aiškiai reglamentuotas žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo darbų apmokėjimas, taip pat būtų užtikrintas teisinio reguliavimo aiškumas, tęstinumas ir nuoseklumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.