Vakarykščių barščių skonis

Artėja vasara, kai gyvenimas TV ekranuose tikriausiai ir vėl sustos keliems mėnesiams. Tačiau realus gyvenimas juk nesustoja. Pasikeičia tik jo ritmas. Tad ir televizija, užuot liovusis rodyti originalias laidas, turėtų įjungti kitą režimą. Nieko gero, kad vasaros pradžioje TV kompanijos baigia sezoną, laidų vedėjai išeina atostogauti, o žiūrovai turi arba išjungti televizorius, arba žiūrėti laidų kartojimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Zita Kelmickaitė

2014-05-25 13:00, atnaujinta 2018-02-13 13:23

Manau, turėtų baigtis žiemos bei pavasario sezonas ir prasidėti vasaros.

Žinoma, vakarykščiai barščiai irgi gali būti skanūs, bet jei kelis mėnesius tik jais maitinsitės, vieną dieną galite ir apsinuodyti. Aišku, tai priklauso ir nuo skrandžio stiprumo. Nesąmones kalba tie, kurie tvirtina, kad vasarą televizoriaus niekas nežiūri. Vis dėlto vasarą žiūrovams norisi atgaivos.

Įsivaizduokite – grįžtate iš daržo ar paplūdimio, gulite įraudusį kūną kefyru išsitepęs, o ekrane – sunkiasvorė diskusijų laida, verčianti įtempti smegenis. Žinoma, kad tokiu atveju išjungsite televizorių.

Vasarą turi būti rodomos laidos, kurias žiūrint nereikia būti itin atidžiam, arba geri detektyvai, trileriai.

Neturėtų išnykti gera muzika, smagūs pokalbiai su įdomiais žmonėmis. Vasarą mielai žiūrėčiau originalias laidas apie maisto ruošimą. Grįžus iš paplūdimio man taip pat svarbu pamatyti gerai parengtas žinių laidas.

Televizija neturi prarasti pulso. Ji privalo gyventi tuo, kuo gyvena jos žiūrovai.

Netrukus prasidės kelionių sezonas. Kodėl negalima pradėti rengti laidų apie šalis, į kurias lietuviai dažniausiai vyksta? Kokios tose šalyse tradicijos, ką jose žmonės valgo, ką galima apžiūrėti?

Kita vertus, nesuprantu, kodėl mes, lietuviai, nemokame pasigirti savo šalimi. Juk gyvename tokiame gražiame krašte. Kiek nuostabių sodybų! Galima parodyti kitokią Lietuvą.

Manau, vasarą būtų populiarios laidos apie sodą, daržą. Galima pateikti žiūrovams naudingų idėjų, patarimų.

Rengdama laidas visada ieškau žmonių, mokančių pasireikšti savo aplinkoje, profesijos srityje ar kasdienybėje įžvelgiančių nuostabių dalykų. Man įdomiausi ieškantys, kuriantys, meistraujantys žmonės.

Net išsižiojusi klausausi savo herojaus pasakojimo, kaip jis sukuria kokį nors nedidelį rankdarbį. Manau, tokių žmonių portretai įdomūs daugeliui.

Mielai pati filmuočiau tokius pokalbius. Gaila, kad mūsų televizijos taupo pinigus. Kita vertus, ilgiems pokalbiams susukti lėšų daug nereikia. Ką aš pati veiksiu vasarą? Dalį jos ketinu atostogauti. Vyksiu prie jūros, Klaipėdoje turiu įsipareigojimų vesti renginius. Mano laida „Ryto suktinis” taip pat baigia sezoną, bet aš turiu kitokių darbo planų.

Vasarį lankiausi Australijoje. Ten daug filmavau. Tad dabar ketinu montuoti kelis dokumentinius filmus apie šį žemyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.