2 milijonai litų už stebuklą, kuris neįvyko

Taip, beveik 2 milijonai litų už stebuklą, kuris neįvyko. Žinant, kad jis neįvyks. Arba du milijonai litų už vietą EP.

Daugiau nuotraukų (1)

Arkadijus Vinokuras

2014-05-26 14:01, atnaujinta 2018-02-13 12:34

Už vietą, skirtą politiniam lavonui. Abiem atvejais – nesąžininga. LSDP vadovybė turi prisiimti atsakomybę. Bet kuriuo atveju, LSDP partija turi keistis, tapti šiuolaikiška socialdemokratine jėga. Ir tuojau pat. Antraip ši partija šoks savo pačios laidotuvėse.

LSDP vadovybė ir LSDP rinkimų komandą turi prisiimti atsakomybę ne tik už pralaimėjusį prezidento rinkimus Zigmantą Balčyti, kuris, jeigu nebūtų stumiamas į prezidento rinkimus, savo eiga į Europarlamentą, kaip rodo rinkimai į EP, patekęs nebūtų.

LSDP vadovybė turi prisiimti atsakomybę už pralaimėtus rinkimus į EP. Ir, gal net svarbiausia – už pralaimėtus miestus. Faktas ant delno: miestai LSDP nebepriklauso.

Net Vilnius su savo lenkų ir rusų populiacija LSDP partijai nepadėjo, nors akivaizdu, Šalčininkų rajone, tikriausiai demokratiškiausio ir patriotiškiausio Lietuvos politiko M.Tomaševskio nurodymu, Z. Balčytį parėmė.

Bet šito nepakako. Kaip ir nepakako darbiečių, tvarkiečių bei nusivylusiųjų D.Grybauskaite balsų. Net dalis socialdemokratų elektorato už LSDP partijos kandidatą nebalsavo.

Mat nesąžiningumas, remiant žmogų vienu metu siekiantį ir Europarlamentaro, ar Eurokomisaro posto prezidento rinkimų sąskaita per daug akivaizdus, tai badė akis.

Beje, LSDP vadovybė neturėtų apdovanoti Z.Bačyčio, pralaimėjusio rinkimuose ir dėl savo asmeninių savybių bei kompetencijos stokos, remdama jo kandidatūrą į Eurokomisaro postą.

Tad kas gi vyko ir vyksta su Lietuvos socialdemokratų partija? Kur link ir kas veda partiją į aklagatvį? Kas LSDP vadovybėje nenorėjo girdėti politologų, intelektualų, rinkimų ekspertų perspėjimo, kad Z. Balčytis rinkimų nelaimės?

Vienas iš partijos pirmininko pavaduotojų Vytenis Andriukaitis savo atvirame laiške LSDP prezidiumui buvo pareiškęs, kad Z.Balčyčio pasirinkimas klaidingas bei rinkimų kampaniją lemta pralaimėti, o pergalę švęs dešinieji. Jis nebuvo išgirstas.

Taip pat partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas ėmėsi priemonių keisti LSDP prezidiumo nusistatymą, bet liko nieko nepešęs.

Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas paskutinę minutę bandė įkalbėti Z.Balčytį atsisakyti rinkimų į EP, bet be rezultatų.

Kodėl LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius atsisakė dalyvauti rinkimuose į prezidentus? Kuo grindžiama tokia, švelniai tariant, arogancija?

Prie tuo paties: kas laiko socialdemokratinės pasaulėžiūros nesuvokiantį B. Bradauską, nuo kurio atšoka visos kritikos strėlės, partijoje?

Taip pat LSDP vadovo kritikos nesusilaukia kai kurie partijos nariai, atsisakantys visiems kitiems mirtingiesiems keliamų reikalavimų paisyti aplinkos apsaugos įstatymų. Teisinėje valstybėje tokia padėtis nėra įmanoma.

Kol atsakymų į akivaizdžiai nešvarų LSDP vadovybės žaidimą nėra, tenka konstatuoti, kad LSDP partijoje vyrauja nepotizmas, asmeniniai ar smulkūs politiniai trumparegiški interesai ima viršų.

Ir kol LSDP etikos komisija, turinti ginti socialdemokratinę pasaulėžiūrą nuo iškraipymo, neapgins partijos narių nuo nesąžiningų jos vadovybės žaidimų, LSDP kaip partija ir toliau eis politinės prarajos link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.