Daugiausia skundų VRK sulaukė dėl rinkimų apylinkių darbo

Tai akcentavo ir VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Rinkėjams buvo sudaryta galimybė balsuoti kitose rinkimų apylinkėse ir taip balsavo daugiau nei 39 tūkstančių rinkėjų.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Rinkėjams buvo sudaryta galimybė balsuoti kitose rinkimų apylinkėse ir taip balsavo daugiau nei 39 tūkstančių rinkėjų.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:23 PM

Tačiau pirmadienį per spaudos konferenciją tai akcentavęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas apgailestavo, kad tam tikrų pažeidimų šiuose rinkimuose buvo.

Pasak Z.Vaigausko, rinkėjams buvo sudaryta galimybė balsuoti kitose rinkimų apylinkėse ir taip balsavo daugiau nei 39 tūkstančių rinkėjų.

„Turėjome skundų, kad kai kuriose rinkimų apylinkėse nebuvo labai laukiami kitų rinkimų apylinkių rinkėjai. Tekdavo ir eilėse palaukti. Manyčiau, kad visi tie skundai bus ištirti. Jeigu nustatysime, kad mūsų komisijos nariai elgėsi netinkamai, turėtume imtis prieš juos sankcijų, kad tokių dalykų nebūtų“, - sakė VRK vadovas.

Tai akcentavo ir VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

„Daugiausia skundų sulaukta dėl rinkimų apylinkių darbo, nes atvykus į kitą apylinkę neleista balsuoti, liepta ilgai laukti“,- sakė ji per spaudos konferenciją.

Pasak L.Matjošaitytės, VRK taip pat sulaukė keleto skundų dėl agitacijos pašto dėžutėse, dėl rinkimų agitacijos trumposiomis SMS žinutėmis, plakatų mieste su kandidatais, rinkimų agitacijos socialiniuose tinkluose.

Pasak jo, 18 skundų buvo iš karto nukreipti policijos pareigūnams. „Palyginti su pirmuoju rinkimų turu, mes sulaukėme perpus mažiau skundų. Džiugu tai, kad praktiškai didžioji dalis gautų skundų buvo išnagrinėta tą pačią dieną“, - sakė L.Matjošaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?