Valdančiųjų lyderiai patvirtino koalicijos stabilumą

Valdančiosios koalicijos partijų

R.Paksas sako, kad partneriai patvirtino, kad po rinkimų koalicija toliau dirbs stabiliai.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Paksas sako, kad partneriai patvirtino, kad po rinkimų koalicija toliau dirbs stabiliai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:23 PM

Pasak „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderio Rolando Pakso, partneriai patvirtino, kad po rinkimų koalicija toliau dirbs stabiliai.

„Visi švieži dar rinkimų įspūdžiais, eilinis etapas įveiktas, koalicija toliau dirba ir dirba stabiliai - tai pagrindiniai dalykai, aptarti trumpame susitikime“, - sakė R.Paksas.

„Kokie svarbiausi klausimai aptarti: ką reikia spręsti, kas ateis išrinktiems išėjus į Europos Parlamentą, kaip bus su aplinkos ministru, ar eis į EP - dalykiniai klausimai, kurių visą laiką pasitaiko. Patvirtinta, kad viskas stabilu, visi dirba toliau“, - apie susitikimo temas pasakojo R.Paksas.

„Džiugu, kad koalicija daugiau surinko balsų, visus susumavus, ir išreiškė pasiryžimą dirbti toliau kartu, be jokių kažkokių koalicijos ardymų“, - apie susitikimą BNS sakė Darbo partijos įkūrėjas parlamentaras Viktoras Uspaskichas, laimėjęs mandatą į naujos kadencijos Europos Parlamente. 

Antradienį premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius susitinka su antrai kadencijai išrinkta prezidente Dalia Grybauskaite. Susitikime planuojama aptarti gynybos finansavimo klausimus bei galimas permainas Vyriausybėje, kuri po prezidento rinkimų formaliai turės grąžinti įgaliojimus.

Premjeras A.Butkevičius sako esąs patenkintas visais ministrais, ir nesitiki didelių permainų Vyriausybėje.

Pagal Konstituciją, Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose D.Grybauskaitė surinko 57 proc. balsų, ir smarkiai aplenkė socialdemokratą europarlamentarą Zigmantą Balčytį, kurį palaikė 40 proc. rinkėjų.

Europos Parlamento rinkimuose socialdemokratai ir „tvarkiečiai“ laimėjo po du mandatus. Darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija, rinkimuose dalyvavusi kartu su Rusų aljansu, iškovojo po vieną mandatą.

Daugiausia balsų gavo opozicijoje esantys konservatoriai, o liberalai netikėtai užėmė aukštą trečiąją vietą. Šios dvi partijos taip pat turės po du mandatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.