Premjeras A.Butkevičius nesako, kuriuos ministrus keis

Kalbėjo ir apie eurokomisaro postą

Anot A.Butkevičiaus, prezidentė išreiškė visišką pasitikėjimą juo pertvarkant Ministrų kabinetą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Anot A.Butkevičiaus, prezidentė išreiškė visišką pasitikėjimą juo pertvarkant Ministrų kabinetą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-27 13:29, atnaujinta 2018-02-13 11:43

„Truputį kalbėjome (su prezidente - BNS), bet apie pasikeitimus mažai kalbėjome - kaip žinote, visa teisė yra suteikta man, kaip ministrui pirmininkui, kol kas sakiau, kad mes kalbėsimės valdančiojoje daugumoje“, - sakė A.Butkevičius.

Anot jo, prezidentė išreiškė visišką pasitikėjimą juo pertvarkant Ministrų kabinetą. Premjeras teigė, kad kol kas neplanuojama keisti ministrų. Nors tokios galimybės esą buvo aptartos ir su koalicijos partneriais iškart po Europos Parlamento ir prezidento rinkimų pirmadienį.

„Vakar turėjau susitikimą ir su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovu, ir su Seimo pirmininke, dalyvavo ir ponas V.Uspaskichas. Aptarinėjome klausimus tuos, kurie susieti ir su ministrų, ir su kai kurių viceministrų nuveiktais darbais. Bet konkrečių sprendimų nepriėmėme“, - sakė jis.

A.Butkevičius pripažino, kad pokalbyje „buvo paminėta įvairių pavardžių“, tačiau detalizuoti nenorėjo.

Anot Vyriausybės vadovo, šiuo metu nėra priimta sprendimo ir dėl valdančiosios koalicijos permainų.

Po prezidento rinkimų, pagal Konstituciją, Vyriausybė grąžina įgaliojimus.

Šiuo metu Vyriausybėje socialdemokratai turi septynis ministrus, Darbo partija – keturis, „Tvarka ir teisingumas“ – du, vieną ministrą turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Kalbėjo ir apie eurokomisaro postą

A.Butkevičius su prezidente Dalia Grybauskaite antradienį sakė aptaręs kelias galimas kandidatūras į eurokomisaro postą, tačiau pavardžių kol kas neatskleidžia.

„Turime labai patyrusių politikų, šiuo metu yra svarstomos kandidatūros, bet tikrai nenorėčiau įvardyti pavardžių. Nes nėra apsispręsta,“, - spaudos konferencijoje Vyriausybėje antradienį žurnalistams sakė premjeras A.Butkevičius.

„(Prezidentė) manęs paklausė, ką galvočiau kaip ministras pirmininkas teikti. Diskusija buvo tai, kad turi būti abipusis sutarimas, kad turi būti patyręs politikas, tas žmogus, kuris pagal kompetenciją galėtų atlikti šitas pareigas“, - sakė premjeras.

Šiuo metu Lietuvos deleguoto mokesčių eurokomisaro Algirdo Šemeto kadencija baigiasi rudenį.

Kiekviena Europos Sąjungos (ES) šalis deleguoja po vieną eurokomisarą.

Pagal įstatymą, kandidatą į Europos Komisijos narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.