L.Graužinienė ramina: karo Lietuvoje nebus

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė skeptiškai vertina prezidentės Dalios Grybauskaitės norą dar šiemet skubiai didinti šalies gynybos finansavimą. Ji sako, kad tai daroma tik dėl rinkimų.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-05-28 09:34, atnaujinta 2018-02-13 11:01

Darbo partijos lyderė L.Graužinienė trečiadienį kalbėdama per „Žinių radiją“ pareiškė, kad norint dar šiais metais šalies gynybai skirti daugiau kaip 100 mln. litų reikės peržiūrėti valstybės biudžetą.

Tokiu atveju Darbo partija turės savo sąlygų – greičiau kompensuoti per krizę sumažintas pensijas arba padidinti mažiausias pensijas.

„Tai rinkiminis klausimas, kuris iš kandidatų ginčo perėjo į realybę“, - sakė L.Graužinienė.

Ją nustebino D.Grybauskaitės pareiškimas, kad nieko blogo neatsitiks, jei vardan geresnio gynybos finansavimo valstybė nutars šiemet kiek padidinti valstybės biudžeto deficitą, nes atimti tokios sumos nėra iš ko.

Tokiu atveju Darbo partija reikalaus didinti pensijas ir įvykdyti „socialinį teisingumą“.

„Nieko tokio, jei mes pajudiname mūsų deficito rodiklius dėl krašto apsaugos, reiškia galime pajudinti ir daugiau. Tai principinis klausimas“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji mano, kad pastebimai didinti gynybos biudžetą būtų galima nuo kitų metų ir reikalo skubėti nėra. Juo labiau, kad norint pirkti naujos ginkluotės ar įrangos dar reikės organizuoti viešuosius pirkimus, kurie užtruks.

„Taip krašto apsauga yra tikrai svarbu, tačiau aš netikiu, kad bus karo veiksmai Lietuvoje ir tiek kiek dabar yra užtikrinta krašto gynyba, įsijungusi aktyviai NATO, tikrai mums nekelia ypatingos grėsmės. Įsipareigojimus, kurios partijos pasirašė (dėl finansavimo gynybai didinimo – red.) mes įvykdysime palaipsniui, kaip planavome“, - kalbėjo Seimo vadovė.

Nepaisant situacijos Ukrainoje ji ragina „negriauti biudžeto“, nes padėtis Lietuvoje yra pakankamai gera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.