Iš „Achemos“ sklindantis oranžinis debesis įvarė baimės

Ketvirtadienį bendrovėje „Achema“ avariniu būdu buvo stabdomas azoto rūgšties gamybos agregatas. Dėl to į atmosferą pasklido cheminės medžiagos, o miestiečiai išvydo nusidriekusią „lapės uodegą“.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

May 29, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:39 AM

„Mus nuodija“, – tokia žinia šiandien pasklido socialiniame tinkle „Facebook“, o jonaviečiai aktyviai dalijosi nuotrauka. Joje – ryškiai oranžinis debesis, populiariai dar vadinamas „lapės uodega“.

Kaip jonavoszinios.lt sakė bendrovės „Achema“ technikos direktorius Juozas Tunaitis, panika keliama be reikalo: „Cheminių medžiagų patekimas į atmosferą neviršija leidžiamų normų. Patys važiavom, tikrinom, matavom.“ 

Pasak J.Tunaičio, „lapės uodega“ išsisklaidė maždaug per valandą. Įmonės specialistai aiškinasi, kodėl sugedo įrenginiai. Viena iš priežasčių galėjo būti perkaitęs guolis.

„Nesijaudinkite, viskas link Ukmergės nuėjo“, – socialiniame tinkle juokavo jonaviečiai. Buvo ir tokių, kurie manė, kad nuotrauka tėra padailinta programa „Photoshop“.

Tačiau dauguma jonaviečių vieni kitus ragino kuo mažiau būti gryname ore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.