Apie didvyrišką poelgį kuklus gimnazistas prasitarė tik močiutei

Pakruojo rajono Žeimelio gimnazijos dešimtokas 17 metų Klaudijus Litvinskas išgelbėjo gyvybę dviem tvenkinyje skęstantiems šios gimnazijos auklėtiniams: dvylikamečiui Skaidriui T. ir vienuolikamečiui Artūrui G.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 30, 2014, 12:31 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:22 AM

Apie tragedija vos nesibaigusias dviejų penktokų maudynes ir berniukus išgelbėjusį K.Litvinską Žeimelio gimnazijos pedagogai sužinojo po įvykio praėjus kelioms dienoms.

Kuklumu garsėjantis K.Litvinskas apie tai, kad išgelbėjo du skendusios paauglius, prasitarė tik savo močiutei.

Penktoje klasėje besimokantys Skaidrius T. ir Artūras G. išsimaudyti už miestelio esančiame tvenkinyje nusprendė praėjusio penktadienio popietę.

Pasibaigus pamokoms paaugliams dar kelias valandas reikėjo laukti autobuso, tad jie šį laiką nusprendė skirti maudynėms.

Pirmasis į vandenį įbrido Artūras. Kiek paplaukęs berniukas pasidžiaugė, kad vanduo labai šiltas.

Paskui draugą į vandenį įšokęs Skaidrius staiga pajuto, kad nesiekia dugno kojomis, ir ėmė skęsti.

Tai po vandeniu panyrančiam, tai vėl iškylančiam draugui mėgino padėti plaukti mokantis Artūras.

Už kojos draugą sučiupęs Artūras pabandė jį ištraukti į krantą. Tačiau panikos apimtas Skaidrius sugriebė savo gelbėtoją už kaklo, ir skęsti ėmė abu berniukai.

Laimei skęstančiųjų pagalbos šauksmą išgirdo pro šalį ėjęs K.Litvinskas. Vaikinas net nenusivilkęs drabužių šoko į vandenį, apiplaukė abu nelaimėlius iš už nugaros ir išstūmė juos ant kranto.

Iš vandens ištraukti paaugliai springo prigerti spėtu vandeniu, vienas berniukas po šio įvykio kelias dienas karščiavo ir nelankė mokyklos.

Apie didvyrišką septyniolikamečio gimnazisto poelgį Žeimelio gimnazijos pedagogai ir šio miestelio gyventojai sužinojo po įvykio praėjus kelios dienoms – kuklumu garsėjantis K.Litvinskas apie iš vandens ištrauktus du berniukus pasipasakojo tik savo močiutei.

„Klaudijus yra šaunus vaikinas. Jis iš tikrųjų nemėgsta girtis ir puikuotis, yra kuklus, tačiau Klaudijus tikrai nėra drovus – jis turi daug draugų. Vaikinas mėgsta sportuoti, gerai žaidžia krepšinį. Šiemet dešimtą klasę baigęs Klaudijus nusprendė ir toliau mokytis gimnazijoje.

Vaikino mama mirusi, todėl jį augina teta ir močiutė. Sužinojusi apie Klaudijaus poelgį aš nenustebau – to iš jo ir galima buvo tikėtis“, – portalui lrytas.lt sakė K.Litvinsko auklėtoja, Žeimelio mokyklos direktorės pavaduotoja Laima Almonaitienė.

K.Litvinsko poelgis buvo prisimintas ir per ketvirtadienį Žeimelio gimnazijoje surengtą paskutinio skambučio šventę.

Didvyriškai pasielgusiam vaikinui gimnazijos direktorė įteikė padėkos raštą už drąsą ir ryžtą.

Apie tai, kaip ištraukė iš vandens skęsti pradėjusius berniukus, portalui lrytas.lt pasakojęs K.Litvinskas sakė, kad šioje situacijoje jis elgėsi instinktyviai.

Paklaustas, kodėl apie pagarbos vertą poelgį niekam nepasigyrė, o apie įvykį papasakojo tik savo močiutei, kuklus jaunuolis tik šyptelėjo: „Toks jau aš esu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?